Fayyadh turns 1 year old

Image result for 1 years old number cartoon
Rasanya mcm baru semalam aku lahirkan Fayyadh..
Teringat2 lagi waktu kena stay kat hospital almost a week sebab Fayyadh jaundis..
Rasa mcm baru lagi Fayyadh boleh meniarap, merangkak, bising2 mulut, berdiri..

Life must go on...
Akan Bonda didik Fayyadh menjadi anak yang soleh...
InsyaAllah..

Celebrate birthday Fayyadh only with a slice of cake @Secret recipe...
Sebabkan hari tu birthday boy dah setahun, slow2 bagi dia rasa manis and creamy dari kek..

Ni la kek Fayyadh :)


Fayyadh suke sgt...

Mana kek saya ni.. >.<

Is it my cake??
Can I touch my cake?



It is soo delicious ;D
Aummm...


berebut kek dengan ayah..haha



Alhamdulillah, progress Fayyadh sebelum umur setahun amat membanggakan ayah & Bonda..
Ni progress Fayyadh:
  • dan pandai jalan..
  • pandai buat susun ring sorter
  • pandai kemas barang..
  • pandai ikut arahan..let say kita suruh, Fayyadh, ambilkan Bonda buku tu..Dia pun terkedek2 g amik and bg kat kita..sweet sgt ;)
  • bila azan, automatik senyap and fokus kat tv (if azan tu die nampak akt tv)
  • dah tak cranky sgt..sgt behave..cume bila time menangis tu (contohnya bila angkat dia dri bath tub lepas mandi) die meneangis mcm meneran..macam lepaskan geram la..haha
  • pandai panjat katil tp x reti turun..Hari tu dia nak pandai kandang dia tu..adoyai..nasib kt nampak..kalu x, seram nak oiii
  • pandai and paham maksud apple, cat, kakak,abang,ayah, lembu,car,duck
  • pandai sepak bola..hihi..
Tu jela..next time share lagi..
Muah2!! Bonda sayang sgt2 kat Fayyadh!!

p/s:Alhamdulillah, sampai sekrang Fayyadh exclusively breastfeeding..Alhamdulillah, rezeki Fayyadh... :D

No comments: