Fayyadh dah ada passport!~

Semalam curi masa g renew passport Sue n suami..dan jugak buat passport untuk Fayyadh..
We're going to..................... to attend conference..Actually, suami n Fayyadh teman Bonda aje sbb Bonda xpernah keluar dari Malaysia sorang2..haha

Tidor dulu, kasi ada tenaga ckit kat imigresen nanti

So, ke Imigresen la ktorg semlam kat Setia Tropika..Sebelum ni dah pernah bt passport..2 years back..tp masa tu ramaiiiiiii sgt org..Semalm pergi, "eh??? apasal mcm xde org??"
Maybe Imigresen kat UTC dah bkk kot tu yang xramai dah org...1 jam++ dah siap sbb ktorg ada baby under 2 years, so masuk lane "KHAS"...hehe..

Kat Imigresen Setia tropika ni, utk org dewasa dah xyah amik gambar kat luar dah..setiap kaunter dah provide amik gambar terus mcm buat IC...tapi untuk kanak2 umur 2 tahun ke bawah,kena amik gambar kat luar.kiranya kena bawak gambar sendiri la yg berukuran passport..untuk Fayyadh, ktorg just amik gambar kat koperasi Imigresen tu aje..kat tingkat bawah bangunan yg sama..senang.tak yah g cari jauh2...

Untuk renew bagi dewasa just bayar RM100/person..pastu untuk baby bayar RM80 aje untuk 2 tahun..buat 2 tahun aje udah sbb bukan g memana sgt pun..kasi Bonda habis belajar dulu, bru kt ronda2 eh..:)

Bonda, kita boring ar....
Sementara tunggu passport siap, Fayyadh dah start buat suara mendayu2 nak susu..haha...Terus teringat nursing cover yg beli kat baby Expo hari tu..berguna betul..mmg prepare aje dlm beg baby..So, cpt2 cari tempat tersorok n feed him..huhu..Sian dia lapor..terus aje tidor..Lepas Fayyadh dah tidor, baru pegawai Imigresen tu gtau yg suruh feed baby kat dalam Nursing Room..lor, ada ke?? gud2..next time boleh la masuk :) hehe



selapas tunggu 1 jam++,Tada...siap dah


sayang, awat buat muka terkejut?? haha

No comments: