Fayyadh dan eczeme...

Hari ni sambil tunggu download thesis, terscroll gambar Fayyadh yang lama2...
Sedihnye tengok gambar Fayyadh masa kecik2..
cukup la 1 gambar..

Fayyadh kena eczeme ms baby smpai umur dia  5 bulan mcm tu...
Skrang still ada lagi cuma ktorg ada cara nak prevent eczeme from flare up..

Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..

terima kasih Ya Allah sebab bagi kami ujian ni..Sesungguhnya kami redha..
Risau mmg risau.. tp kalau nak compare Fayyadh dengan baby eczeme yg lain, eczeme Fayyadh tak la teruk mn..tp boleh la kata teruk gak..Hahhhhh..mcmana tu..xreti nak explain..Tapi kalu tengok Fayyadh garu, perghhh, mmg kt pun geram sama..berdarah,luka,calar habis muka,bdn paha, celah pelipat kaki dan tangan..
Budak2, bila gatal apa yg diaorg tau??Garu la sodappppp..haha

Macam2 kaedah dah ktorg cuba..tapi xla try benda2 yg xmasuk dek akal mcm sapu lipstik tu..huhu..xmemasal Fayyadh pakai blusher..Mula2 ktorg apply uabt doktor bagi..lepas buat some research, end up STOP IMMEDIATELY!! sbb majority Doctor bg untuk cure atau lepbih tepat bahasanya hanyala PREVENTION contains steroid...Dushh!! Blame me,ur mother,son :'( Tu la,apply aje kat anak..sepatutnya do research and apply..ni tak..apply pastu baru bt research..huhu..It's ok, learn from mistakes ye..

Please sesiapa anak2, baby2 yg ada tanda mcm ruam yg xbaik, do something!!! once Doc kate this is eczeme, please prevent it using Organic way..mcm Moogoo, Buds, tropika etc..depends on ur child's suitability..

And please...add urself dalam group facebook ni:

Fayyadh turns 7 months old..

Alhamdulillah, hari ni Fayyadh dah 7 bulan 5 hari..
Sekrang dia sgtttttt aktif..Bonda n ayah yang kepenatan layan dia..
Dah pandai merangkak..pastu skrang nak memanjat..huhu
Dah la rumah xberapa nak besar..
Sian dia, pusing sini jumpa meja, pusing sana jumpa wayar..
Pergerakan die tersekat..

Fayyadh start pandai nak bangun masa betul2 masuk 7 bulan..die merangkak pergi ke kipas, pastu berpaut pastu berdiri..
Sekrang, pantang nmpak benda yang teguh, hobi die nak berpaut..kena selalu perhatikan dia sbb senyap2 aje dia buat kerja, tengok2 dah smpai kemana budak kecik tu pergi...

Lagi 1, kalau biarkan dia kat lantai pastu Sue buat keja kat bilik, mesti dia datang meniarap n merangkak masuk dlm bilik Sue buat keje..pastu jerit2..
Haih la Fayyadh..mana Bonda tak terhibur dgn keletah awk yg comel ni..hihi..kalau layan awk, memang Bonda tak jadi buat kerja la nampaknya..

Slow2 aje die menyusur masuk..Eksited bila jumpa Upin Ipin tu..haha

Fayyadh dah ada passport!~

Semalam curi masa g renew passport Sue n suami..dan jugak buat passport untuk Fayyadh..
We're going to..................... to attend conference..Actually, suami n Fayyadh teman Bonda aje sbb Bonda xpernah keluar dari Malaysia sorang2..haha

Tidor dulu, kasi ada tenaga ckit kat imigresen nanti