Sesi mendobi baju baby

Morning semua~
Hari ni kita cerita pasal sesi laundry baju baby...Sue dah setelkan beli segala keperluan baby masa 29 weeks. Lepas dah kena paksa dengan encik suami, masa 31 weeks dah setel basuh baju baby..hehe..awalkan? Mcm biasa la, bz sangat even sekarang ni buat research kat rumah je.tapi bila dah start duduk kat meja nak buat keje,mmg xpikir pape dah pasal hal lain..

Lagi2 kitaorg 1 family akn bertolak balik Kelantan sempena my twin nak kawen..masa tu Sue dah 36 weeks which is 9 bulan dah..pheww~ so segala baju bajan,beg n brg keperluan dah kena letak dlm bonet kereta..

Orait, baju baby just rendam dgn air sabun suam je..pakai sabun Top aje...sume husband buatkan.bahaya katanya takut licin...masa bilas, just gosok2 baju tu dgn tgn,lps tu terus rendam dlm softener Comfort..wangiiiiiii sgt!dah mcm bau kedai dobi je..haha...

Baju rendaman

mlm nye, suami spin je baju2 ni..malas nk perah satu2..time bilas baju dari rendaman sabun tadi pun dah mengah and lencun baju ni..lepas spin,terus jemur dlm bilik,bkk kipas kuat..seriously sgt wangi bau satu rumah...mcm ada baby dah...

Pastu sempat lagi suami bt lwk.dia kate, 

"Ala, ni je sekali basuh baju baby mcm ni..lepas ni kompem masuk mesin terus..haha"

Baju jemuran

Sikit je baju2, mitten,booties yg kitaorg beli..mmg saje beli sekadar cukup sbb nnti lepas baby dah keluar,kompen lg seronok shopping..hehe


12 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. hehee bestnya twin nak nikah ye. hati2 journey jauh tu. ehh knp tak cuci baju baby dengan detergent khas? tak perlu guna softener.. baju baby kena bebas kuman je. hehehe. sheila pun beli baju baby sikit je, suami kata kalau baby dah keluar baru syok nak shopping barang dia ~~~

Sheila Salim said...

aah sis, sheila pakai sekarang ni. dah sebulan guna. serasi dengan kulit sensitif sheila... safi punya produk available untuk semua jenis kulit sis :)

Cik Jelita said...

kite baru plan nak dobi baju this weekend

Nursaila Norman said...

tak boleh tgk baju baby skrg ni..gerammmmmmm huhuhu..saila dah start beli beberapa helai baju baby pastu tak sabar2 nak basuh..over tak? huhuhu..

bila sidai lagi nmpk comel kan? :D

Cik Puan Tqah said...

hoho..best sesi mendobi ni..baju anak banyak sangattt.. hehhee.. gud luck yaa

cik mah said...

Wah.."dah basuh dah...dekat dah tu kan....semoga semua selamat n dipermudahkan...bestkan bau bj baby..blum lagi bby ada pun jadi teruja kan..

Ecah Ecot said...

seronot mendobi baju baby..ecah x buat pape pon, semua hubby buatkan..hehe..ade lg sehelai dua baju yg mak belikan sampai skang x keluar plastik..padahal tgh menunggu hari je..huu

Puan Awin said...

ish mak buyung ni...dh 36 weeks masih nk jln jauh ye..pe pun, take care tau....buku merah ngn brg baby jgn lupa bwk ;)

mamasyafi said...

Syok kan bila barang baby dah setel..my case..wk32 br cari baju baby..basuh weeken week 33..skali week 34 dah kena bed rest.humang ai....rezeki
Alamak pampers baby x ckp, minyak urut mama takder lg, argh....tapi kena bed rest.br 36 wks.Obgyn nak hold smp 38wks sblum potong.....

Nakkan info mcm mana atasi stretch mark..jemput melawat blog saya.

http://wp.me/p39qCI-7b

Sharz said...

kite tak basuh lagi baju baby~~bilik baby pon tak kemas lagi...sekarang dah nak masuk 29minggu..so kene start mengemas dan membasuh... :)

misz sheyla said...

tak sabo nak shopping barang baby...semoga perjlanan blik tu selamat...take care..

aizu's life said...

bESTNYE... preparation nk sambut org baru :')