Antenatal Class @ Hospital Penawar

Sorry for the late post..Dah nak seminggu g kelas antenatal, baru nak up post hari ni...Bz la wei...BZ mengejor masa yg tinggal sisa2 ni sebelum ku bersalin..hew3~

Orait, based on last post, Sue ada gtau yg Sue nak g Antenatal Class organized by Hospital Penawar yg FREE tu..sebabkan FREE haruslah di grab peluang itu.. Lagi2 xpernah smpai hospital penawar ni..Lagi eksited. NAma aje dah bermastautin kat JB ni selama 8 tahun.tp xpernahnya ku sampai area2 sini..Paling rajin pun g JJ Tebrau tu je..ekeke..

Overall, untuk class ni Sue bagi 8/10..Ok la kan..kelas pun free.sape nak bg? Dapat goodies bag, dpt mkn free..pastu dpt vaucher yg bnyak lagi..untung2 dpt hadiah lucky draw..oh ye, utk yg tanya soklan pun dpt gak hadiah..Aktif jugak mak bapak bertanya soklan masa hari tu sampai laju je hadiah habis..haha..

Ada 2 org Dr pakar kat Hospital Penawar..dua2 perempuan..Good kan ? :) masa hari tu just sorang je Dr pakar O&G yg ada namanya Dr Idayu. Entah la, suke la cara dia treat org..Dari situ kt tau mcmana cara dia treat patient dia..Xpernah pun cadang or terfikir nak bersalin kat swasta..Yela, sue belajar, husband pun belajar..ktorg hanya mampu berdoa untuk dapat yg terbaik masa bersalin nnti contohnya mcm Dr perempuan..Doa bnyak2..amin..=.="

Gambar kat bawah ni menunjukkan flow program...Gigih suami amik gambo utk bini dia letak dlm blog..ekeke...

Tentatif pogram

Semangat Dr Idayu bg penerangan. details pasal Antenatal Care.Kenapa kena amik darah, kena kena buat test itu, test ini, mcm2 la..rs mcm xcukup je 30 minit utk session Dr Idayu ni..pastu mak bapak tanya soklan mcm2 lagi..mmg seronok...
1st session by Dr Idayu

Ni plak phsio ajar cara nak kurangkan kesakitan badan masa mengandung..mcmana nak bangun dari duduk, solat time mengandung..mcm2 la..semangat buat demostrasi...hehe
2nd session by physiotherapist

Ni plak Pakar Bius kat Hospital Penawar..comel lote je Dr Marini ni..Dr ni kata die suke sangat besalin sampai xsabar nak lahirkan anak die yg kelapan ni..ooo pregnan rupanya Dr ni..padan la comel berseri2 je..hehe...Dr Marini cite pasal epidural during labour.
3rd session by Dr Marini

Ni plak Nurse. Die cite pasal jahitan epi, jahitan ceaser, dan penjagaannya..phewww!~ ngeri sei tgok gambo..baru gambo tu..kalu yg real punye xtau la nak kate ape2..Hopefully, dipermudahkan semuanya oleh Allah..Amin...
4th session by Staff Nurse


Masa sesi lucky draw, ckp la kat husband yg kita xpernah lucky dari sekolah lagi..xpernah dpt hadiah lucky draw...Simpati aje muke dia tengok kita..haha..tetibe naik NO 8! xsangka bertuah jugak baby dlm perut ni..lawak okey..baby tolong kt bg rasa dpt hadiah lucky draw..hehe..Untuk lucky draw, Sue dpt cooler bag, ada stokin mommy and cooler pad..okey la kan dari xde lansung..hehe
Hadiah Lucky Draw

Muka dah bulat, sembab aje...aish..xberseri lansung..
Depan Hospital Penawar

Tengokla interior design dlm department ni..exclusive sgt! dah mcm masuk dlm bilik consultant kat oversea yg selalu kt tgok kat tv tu je...
Dlm department Women & Child Clinic
Last sekali dpt makan free..hehe..sedap2..mkn spagetti..lapor dah mak buyung ni..haruslah mkn dengan lahapnye..huhu
Nyummy3

3 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak sue, wahh bestnya kelas free. kak sue bersalin sini ke? ni dekat Bandar Penawar ekk? abg ipar sheila duk kat Felda Sg Mas. rasanya dekat kann tempat ni. hehee sheila baru nak daftar ketal antenatal kat bangi awal bulan depan ~~~

(●*∩_∩*●) said...

Xla..kt bersalin insyaAllah kat Muar :) hospital ni kat Pasir Gudang.Sue pun baru sampai sini..1st time..haha@Sheila Salim

Nursaila Norman said...

bestnyaaaaa..saya tak sabar nk g atenatal class..hehehe..tp bab jahit2 tu ngeri la :(