Maternity Photos ^_^

Salam..

Gedik tol nak bt Maternity Photoshoot kononnya...Husband pun layankan aje..
Kebetulan masa adik ipar kawin last weekand,tempah baju yg comey ckit...husband pun pakai baju ikut tema,jadi moh le kt bergambo cantik2 ckit...tak ada props yang gempak kebabom..cuma reuse adik ipar punya pelamin...layankan aje la...dengan muka penat lagi..tapi still puas hati sbb tak keluar duit sesen pun...adik ipar yg tolong amikkan gambar..camera dslr sendiri berhad aje..ok la kan dari tak ada..

So,layankan gambar2 ktorg..simple tp cukup bermakna buat kami..





Baby Kick Chart


Tengok la Sue buat kick chart ni..No wonder la mcm tak cukup je sampai nak bersalin...haha..Rupanya salah isi.....
Kalau google tengok orang lain isi 1 hari,1 line.Kita isi 1 hari,10 lines untuk  10 kicks...

Nanti kita story pasal masalah Sue..Bye..

Update:
Ni rupa yg betul Sue buat.. haha..betul la kot sebab nurse@Dr yg check pun xde kata apa2 :)


Happy 6 months!~

Erm,tak lama dah lagi baby nak keluar. even belum masuk 3rd trimester pun lagi,xtau kenapa rasa macam masa sgt2 cepat berlalu..Maybe terlalu busy buat projek phD dengan experiment lagi sampai tak sedar dah masuk 6 bulan..Perut pun dah makin membesar dengan jayanya...Aktif sungguh rasa. Pagi2 ni pun dah rasa baby duk tendang2 area tulang rusuk...haha.nak makan la tu :p


Mana taknya,setiap hari pergi lab even weekand pun sbb nak siapkan project before bersalin.Naik plak tangga tingkat 3.Lif memang rosak sokmo..termengah2 la mak buyong bile sampai kat dalam lab..haha..


Pregnant during study especially last term of ur phD study memang sangat2 mencabar. This pregnancy was not expected. Tapi Sue berserah pada Allah bila Dia nak bagi kami zuriat.Nampaknya,last term ni masa yang terbaik untuk kami ada zuriat..insyaAllah..

Oh ye,preparation baby pun dah start hari tu.Start dengan beli baju2 utk baby. Even terasa awal lagi untuk beli,tapi suami dah bising,push suruh buat preparation. Suami bagi banyak reason antaranya:

-Sue still study,busy dengan projek,memang tak sempat nak buat preparation last minit mcm cadangan sesetengah orang tua suh prepare bila masuk 7 bulan. Kadang2 bila sampai lab,xsedar pun tengah kandungkan anak sendiri dlm perut sbb meja lagi tinggi dari dada.So perut tak nampak...haha..sekarang ni dah dpt job dari nurse utk kira pergerakkan baby... baru boleh men2 dengan baby time kat dlm lab.. haha..Sian baby mak dia tak ingat lansung nak borak2 dengan dia masa siang hari.Tapi serius,baby sangat behave.Dia mcm memahami maknya nak siapkan phD cpt2, supaya dpt lahirkan dia dgn tenang..hehe.. TQ baby..mommy loves you!!~ 
-Perut makin besar,badan makin berat.Now dah 74kg.every 2 weeks naik 2 kilo..makan apa la ko ni mak buyong?? haha..nasib baik nurse kat klinik sini xbising2. bila badan makin berat,xde maknanya nak tunggu baby expo bulan 3 kat jb nnti..bulan 1 nnti pun ada gak baby expo kat mid valley,tp ku xdapat pergi sbb 24/1 tu la adik ipar kawen kat Perak..sob3..kalu x mesti dah setel barang baby dlm masa 1 hari..sebab mak dgn ayah baby tak fussy sgt.apa yg ada,murah,kt amik je..tak mau ajar baby barng branded2 sgt...hehe

tu la reasonnya buat ku terfikir banyak kali...erm,akhirnya,baju2 baby dah siap beli..haha..total baju sahaja 10 helai dekat 100 ringgit termasuk mittens 2 pasang and booties 3 pasang ...10 helai cukup buat masa ni,kt buat syarat ada je...pasni baru nak setel items lain plak..

Oh ye,hari ni semangat sangat bangun pagi sebab I ada new toy! ni dia~ Arduino Uno with Ethernet shield :)

Sesiapa yg biasa dengan hardware,programming,microcontroller mesti tahu apa ni...Ni adalah pengharapan terakhir utk siapkan project phD ni. Semalam baru beli, try godek2 benda ni,mlm balik rumah sambung study lagi,akhirnya dpt jugak paham macamana dia function, tips & tricks dia..alhamdulillah,semoga Allah membantuku dan mempermudahkan segala ilmu utk aku senang kuasai..Amin..

Panjang jugak entri ni..tulis dlm hp memang terasa panjang...hehe..Saje malas tulis entry tahun baru sbb sume org dah tulis pasal tahun baru..kita bagi kelainan sikit..hehe..

Ok la,nak bersiap pergi lab...Doakan Sue dapat siapkan project ni dengan segera ye..At least sebelum bersalin..hehe..

Assalamualaikum :)