Baby's Heartbeat :')

Semalam ada checkup kat Klinik Desa Kangkar Pulai..Alhamdulillah,everything went well 😊

My sweetypie pun dah berusia 18weeks.
My BP reading pun maintain 120/80..
HB result pun cun 13.5.. at first,takut jugak nak cek sbb dah lamaaaa sgt tak makn ubat iron tu..takut plak HB jatuh..bile check,alhamdulillah lebih bagus dari makan ubat iron..maybe Sue berselera mkn sekarang kot... :) now,nurse just bg Obimin.xyah dah mkn 4 jenis ubat tu sbb bcaan HB pun cantik...

Semalam 1st time check guna Doppler usg oleh nurse..I was crying! :')
even sebelum ni dah bnyak kali bt usg,tp mesin usg kat KK dan kat klinik yg biasa checkup tu xboleh dgar heartbeat baby..just boleh nmpak kelip2 aje..

Staff nurse was shocked! "eh2,aktifnya dia..laju je heartbeat dia" hehe...because  baby's heartbeat was beating sooo fast but normal..around 150bpm :) 
Nurse tanya dah rasa baby gerak lom?
Sua kata dah.cume rasa berdenyut2..Kalau tgok perut area pusat boleh nampak perut tu berdetak2 bergegar...starting from 14 weeks Sue dah rasa baby dlm perut..lucky me :)

Malam smlm time tgh rehat2..Sue rasa baby tendang! betul mommies kata mula2 ni rasa baby tendang mcm kena jentik yg halus je..ada la rs dlm 3-4 kali...hehe 

Tq baby sbb bagi rasa kewujudan kamu..love u so much!!


4 comments:

cik mah said...

Alhamdulillah..mmg seronok kan dpt dengar hearbeat bby...

Miss Dilla said...

congrats sue! happy for u.. doakan dila jgk ye :)

(●*∩_∩*●) said...

@cik mah

Hehe..seronok giler!~ :)

@Miss Dilla
InsyaAllah Dilla..Yang penting jgn stress2 tau ;)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum sue, sheila pun ada dengar haritu. syahdu je..