Another wedding event after 6 month

Yeah!~
hari ni majlis bertandang abg sulung dan juga majlis bertunang my twin..

Both my twin n my SIL were sooooo beautiful!!
gorgeous !!
kalah masa due kawen dulu...
muka my twin sgt cntik msa dia bertunang...

baju n shawl half moon sue jahit kan...

mek kt tgok makeupnya...next entry insuaAllah Sue reveal siapanya MUAnya...

I do love vintage!!

Ada seorang B2B yg comel org nye telah mencuri hati ku!! pencuri2!!

HAHAHA..


No la...beliau telah mencuri hati ku kerana pandai membuat something yg guna image vintage!
Sue gila vintage..sbb die comel, nmpak classic, old scholl..hehe..
Tgok la beliau and the team buat deco pelamin ni..love it!! =X =X


 Nak lagi !! NAk lagi!!!


Vintage mood comes in babe !!

Paper wheel !! Weehooo~~
 p/s : really loves with the color tones! :)
p/ss: DILA pun pandai buat doodle yg comellll sgt! serius comel ^^

Anybody interested??
Contact DILA

Kad pintar aka kad nikah

Salam semua,

Dipagi Jumaat ini, Sue saje nak story yg Sue dah dpt kad nikah !~



Perasaan dapat kad nikah ni mcm jakun sikit..haha
Ye la kan sbb xlarat den nak bawak sijil nikah tu kehulu kehilir..
dengan adanya kad pintar ni, senang la ckit nak bergerak..

Kalu ada yg pandang ktorg dgn pandangan yg pelik, tunjuk je kad nikah ni..
Semenjak ktorg husband n wife belajar sekali ni, ktorg makan sekali, balik merempit naik moto sekali...
bdk2 yg pakai tudung labuh ni suke tgok pelik...erm....
just forget it ;)

Just nak story procedure bt kad pintar kat Johor ni...
1. Lepas nikah, kt kena tunggu 2 bulan utk amik sijil nikah yg ori kat pejabat agama yg kt daftar nikah tu..
2.Lepas dah amik sijil nikah, korang akan diberi 2 keping borang PERMOHONAN KAD PINTAR utk diisi..korang isi la..Sebelum hantar, korang make sure:

  • Sediakan RM50 utk proses permohonan.
  • Gambar lelaki bersongkok (2 keping )
  • Gambar perempuan bertudung (2 keping )


3.Korang boleh hantar borang tu kat mn2 pejabat kadi dlm negeri Johor ni...Contoh mcm Sue, Sue daftar nikah kat Pejabat kadi Ledang tp Sue hantar borang kad pintar ni kat Pejabat Kadi JB...Lepas tu, korang akan dapat resit pembayaran..Ingat tau..SIMPAN resit tu sbb nnti nak tuntut kad pintar dia nak resit..
4.Lepas 2 bulan, korang boleh la tuntut kad pintar kat pejabat kadi yg korang hantar borang tu...Hanya tunjukkan resit dan jangan lupa bawak sekali SIJIL NIKAH asal sbb nnti ada kerani tu nak cop2 no siri apa entah...

So, itu saja la procedure nya kat Johor ni..

Sekian,wassalam :)