Our precious honeymoon...

Salam sume..

Maaf lama Su xmasuk blog....xbalas comment,x tulis post baru..
Lately sgt busy...
Busy dgn study lagi, busy dgn ulang alik jumpa husband..hehe...

Cite lapuk just nak share la ckit..
Our huneymoon yg akn ku kenang..
Even huneymun dekat je nun di Cameron Highland, tp ni 1st time spend masa berdua jauh ckit dari sesape yg dikenali..

Kenapa we all pilih Cameron??
  1. Dekat dgn kampung suami dimana tempt beliau kerja sekarang which is Kamunting,Perak..2 jam je kot dah smpai nun dikemuncak..
  2.  En suami dah laaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmaaaa ( menunjukkan mmg sgt lama) xmenjejakkan kaki ke sini..Sue g CH last masa belajar uni dulu..tu pun g dgn rombongan family je...
  3. Husband sgt susah nak dpt cuti lama...ni pun ktorg g hari minggu..uhuk2..so terpaksa la pilih tempat dekat2 aje


even tempat ni sgt comman org g, tp we all sgt enjoy!
even xde la huneymuun g jauh2,nek kapal terbang whatsoever tp ktorg spent lebih sikit untuk ke hotel bukan bajet..haha

lepas je abg balik keje hari jumaat tu, malam tu terus menapak ke CH...ktorg check in kat Century Pines Resort..Since ktorg nak honeymoon yg aman damai sejahtera, ktorg pilih untuk stay kat Tanah Rata..

Hotel ni sgt awesome! PR sgt bagus! bilik yg best! ktorg bt reservation thru call je.pastu g cash deposit kat Maybank ATM since Su ni mano la ado credit card...huk3...

Bilik mmg best..katil Super Deluxe..sgt lebar...sampai abg ckp nak beli katil mcmni bile dah duk sekali nnti..haha...pastu dlm bilik mandi ada long bath...Actualy ada 2 kawasan untuk mndi..1st is long bath second is shower...mula2 masuk bilik try ar check sume alatan samada berfungsi or tak...sekali bukak tang shower room tu xde air panas! dah la air bukan men laju..terlompat keluar Su dari situ sebab kemain sejuk..gGgrrrr~~

erm...moh le kt layan suasana bilik hotel ni dulu yerk :)

long bath-ada air panas

Sinki-ada air panas

Toilet(left) Shower(right)-both tak ada air panas

Katil super deluxe


ruang yg luas


siap bawak bekal lagi ktorg..

This is our supper for 1st night~ :D

Pemandangan dari balcony bilik pd pagi esoknya

Ladang teh Sungai Palas ( tempat shooting Ombak Rindu niee)

Kononnye nak minum air teh len dari yg len..
Cek order la Chamomile...konon nak beri ketengangan..
Amik ko! nak termuntah plak rasa..

Adoyai...org huneymun pun, org kilang sibuk menelepon..
xleh tgok abg senang tol


Kawasan yg sangat cantik~~
sangat sejuk~~
sangat nyaman~
Alhamdulillah :)

This is our hotel..wee~~

Oh ye, lupa nak habaq mai ni..
Kami tempah bilik Deluxe je..Tapi sangat la puas hati noo :D

p/s: overall 4.8/5..mana g 0.2 lagi??? kegagalan pihak hotel sediakan IRON bile pelanggan mintak due tu those VVIP H-A-K-I-M yg berkursus or whatsoever kat situ..WTH!!?? hotel cikai pun ada iron kat setiap bilik...oleh sebab those VVIP nak iron tu berada dlm bilik dieorg untill dieorg habis kursus buatkan aku pakai tudung makcik yg sama dari mula2 samapi CH sampai la turun dari CH.. -.- sadis~~

8 comments:

Cik Saila said...

selamat pengantin baru :)) masih mood pengantin lagi ni kan.. :D

(●*∩_∩*●) said...

haha...walaupun dah pengantin lama sbb dah 2 bulan, tp setiap kali jumpa still rasa mcm pengantin baru...hehe ^_^

izfanora said...

hahaha.. kelakar bab iron tue..

untung r dah review citer honeymoon. izfa dh 4 bln kawin, citer psl kawin pun xder.. haha.. tggu mood ada nie.. tur yg tgk blog kwn2 dulu.. hihi..

semoga bhgia hingga ke syurga.. :)

Cik Puan Tqah said...

bestnye..mahal tak rate.. asek nk g honeymoon je tqah ni

(●*∩_∩*●) said...

izfa:
TQ awak :) nnti awk free cepat2 la review pasal huneymoon..boleh cari2 idea nak g mana plak untuk 2nd huneymun..hehe

Tqa:
Since su phone booking so mahal sikit la..rate die RM295 termasuk all the taxes...mahal pun berbaloi2 untuk spent masa berdua dalam bilik! oopss!~ ;p
tp kan,kalu booking thru internet lagi murah...dgn syarat ada credit card :) hehe

baby lydia said...

selamat pengantin baru juga
wahh ! seronok nye p honeymoon :)

Zuraidah Butang said...

selamat pengantin baru...saya pun laaaaaameeeee dah tak pg cameron.heheh

Zila Zainal said...

ehehehe bestnya honeymoon tempat sejuk kan