Announcement + accessories kawen


Since ramai yg email Sue gtau nak oder lace2 tersebut..

Ni Sue nak buat announcement sikit ni..

actually, bukan Sue yg jual....ni kawan Sue yg jual...
Korang boleh klik pada perkataan SINI tu ye....dalam entry Sue yg lepas
Title: Lai..lai..lai..BORDER LACE cantek yang murah!!!~
And 1 more thing yg Sue nak share yg cik eina jugak ada jual various pearls..
sgt gojes kaler2 die...
x caya tgok ni...





sue suke yg ini!! tp xtau lagi nak jahit kat mn..or maybe nak buat baju baru kot :)

For more infos, boleh ke link-->  INI

Our precious honeymoon...

Salam sume..

Maaf lama Su xmasuk blog....xbalas comment,x tulis post baru..
Lately sgt busy...
Busy dgn study lagi, busy dgn ulang alik jumpa husband..hehe...

Cite lapuk just nak share la ckit..
Our huneymoon yg akn ku kenang..
Even huneymun dekat je nun di Cameron Highland, tp ni 1st time spend masa berdua jauh ckit dari sesape yg dikenali..

Kenapa we all pilih Cameron??
  1. Dekat dgn kampung suami dimana tempt beliau kerja sekarang which is Kamunting,Perak..2 jam je kot dah smpai nun dikemuncak..
  2.  En suami dah laaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmaaaa ( menunjukkan mmg sgt lama) xmenjejakkan kaki ke sini..Sue g CH last masa belajar uni dulu..tu pun g dgn rombongan family je...
  3. Husband sgt susah nak dpt cuti lama...ni pun ktorg g hari minggu..uhuk2..so terpaksa la pilih tempat dekat2 aje


even tempat ni sgt comman org g, tp we all sgt enjoy!
even xde la huneymuun g jauh2,nek kapal terbang whatsoever tp ktorg spent lebih sikit untuk ke hotel bukan bajet..haha

lepas je abg balik keje hari jumaat tu, malam tu terus menapak ke CH...ktorg check in kat Century Pines Resort..Since ktorg nak honeymoon yg aman damai sejahtera, ktorg pilih untuk stay kat Tanah Rata..

Hotel ni sgt awesome! PR sgt bagus! bilik yg best! ktorg bt reservation thru call je.pastu g cash deposit kat Maybank ATM since Su ni mano la ado credit card...huk3...

Bilik mmg best..katil Super Deluxe..sgt lebar...sampai abg ckp nak beli katil mcmni bile dah duk sekali nnti..haha...pastu dlm bilik mandi ada long bath...Actualy ada 2 kawasan untuk mndi..1st is long bath second is shower...mula2 masuk bilik try ar check sume alatan samada berfungsi or tak...sekali bukak tang shower room tu xde air panas! dah la air bukan men laju..terlompat keluar Su dari situ sebab kemain sejuk..gGgrrrr~~

erm...moh le kt layan suasana bilik hotel ni dulu yerk :)

long bath-ada air panas

Sinki-ada air panas

Toilet(left) Shower(right)-both tak ada air panas

Katil super deluxe


ruang yg luas


siap bawak bekal lagi ktorg..

This is our supper for 1st night~ :D

Pemandangan dari balcony bilik pd pagi esoknya

Ladang teh Sungai Palas ( tempat shooting Ombak Rindu niee)

Kononnye nak minum air teh len dari yg len..
Cek order la Chamomile...konon nak beri ketengangan..
Amik ko! nak termuntah plak rasa..

Adoyai...org huneymun pun, org kilang sibuk menelepon..
xleh tgok abg senang tol


Kawasan yg sangat cantik~~
sangat sejuk~~
sangat nyaman~
Alhamdulillah :)

This is our hotel..wee~~

Oh ye, lupa nak habaq mai ni..
Kami tempah bilik Deluxe je..Tapi sangat la puas hati noo :D

p/s: overall 4.8/5..mana g 0.2 lagi??? kegagalan pihak hotel sediakan IRON bile pelanggan mintak due tu those VVIP H-A-K-I-M yg berkursus or whatsoever kat situ..WTH!!?? hotel cikai pun ada iron kat setiap bilik...oleh sebab those VVIP nak iron tu berada dlm bilik dieorg untill dieorg habis kursus buatkan aku pakai tudung makcik yg sama dari mula2 samapi CH sampai la turun dari CH.. -.- sadis~~