Aku suke pelamin ku


My DIY pelamin =)
Hai korang semueeee~~
Atas tu pelamin Sue..pelamin nikah,pelamin untuk amik gambor dan jugak pelamin rayeeee!~ hehe
Ku ingatkan pelaminku simple2 togel aje berdasarkan lakaran asal mcm kat dalam entri sebelum ni..
rupanye2 grand plak...
mcm pelamin tunang org zaman sekarang nie.. :)

Bukan nak memuji diri tp sume kata pelamin ni cantik,simple.. "less is nice"
ramai ingat tempah dgn org bridal..
bila mak gtau yg Sue buat sendiri, ramai xcaya..

Time nak pasang pelamin ni, mak Sue bising sebab mak kate mcm pelamin budak2..-.-"
mana tak nye pelamin pakai kertas,colourful plak tu...
Bile makcik2 puji sbb tgok gambar raya baru mak boleh terima..hehe..comel la ibu ni :) muahhh!!!

yang sewa dgn bridal cuma stage,sportlight n kerusi aje..yg len sume Sue DIY sendiri,siap dgn pasu2 tepi pelamin tu...

kalu tempah cam sayang sgt tgok pelaminku musnah....sedangkan pelamin yg Sue buat sendiri ni Sue sayang sgt2 nak bukak smpai kate kat mak

"Ibu, boleh x kita xyah bukak pelamin ni sampai bile2??"

hehe..

meriah u pelamin i =p
I love my dais!!!

Meh sini Sue story ckit~ :
  1.  kain jersey white pearl tu Sue beli 7meter.. jgn kata rugi eh sbb adik beradik I ada 4 org yg xkawen lagi u..sume boleh pakai sebab kaler ni kan kaler universal =p
  2.  kain chiffon 2 ton murah beli kat jakel...last minit!! hehe..mahal lor...RM6.30 semeter..beli 2 meter..
  3.  Paper lantern beli kat eva from Paper Lantern N' Boxes... perfect service and nice PR! recommended :)
  4. alas stage tu pakai kain ropol ape entah yg mak beli kat IKEA...kain yang boleh merenggang then mmg muat untuk stage yg sebesar itu :) hehe
  5. Tepi2 stage tu ada lampu colourful yg comel. Sue ada story dlm entry INI..my OP, cik dayang suke sgt dgn lampu tu..hehe..Die amik gambar cincin kawen kat lampu tu..mmg sgt cantik!!

  6. Pomander ball tepi pelamin tu Sue buat pakai crepe paper..Dah lama sgt Sue buat..Sue buat mcm b2b Dila buat untuk pelamin tunang die...makcik2 sue xcaya itu adalah kertas!! sgt gigih buat pomander ball tu malam2 kat bilik hostel..hehe

sape kate pengantin xrmampu buat mcm org bridal buat??
faktor barang and alatan yg terhad bukan faktor penghalang if bakal b2b sume ada keyakinan n kerajinan!~ hehe...

 Till then~~
Selamat men"DIY" bakal2 pengantin comel sekalian ye....

My bestfriends..
Hope our friendship till Jannah!~ InsyaAllah
Footnote:
Thanks tu my twin, cik Shana Ana sbb bantu hambe menyiapakan pelamin idaman hambe...
aku sgt2 menghargai jasa ko tolong aku..t ko kawen, aku sponsor ko ye..kalu setakat kad kawen n pelamin tu, no hal punye,,insyaAllah :)


13 comments:

Amalina Ali said...

Sue, serious cantik. Ekh ekh. Buat tutorial pomander ball tu. Nana nak buat tapi tak de idea. :)

AyongAtikah Zaid said...

cantik!! nak buat mcm ni jugak untuk photocorner ayong yang merangkap pelamin segala pelamin! xnak sewakan ke sue segala tirai dan benda2 itu??hehehe....

(●*∩_∩*●) said...

@Amalina Ali

Nana, pomander ball tu buat tahun lepas la syg..dah xde gambo cara buat die...hehe..tpkan, dlm post b2b dila contohnya ada cara buat bunga kertas tu..pastu Sue just beli polisterin bulat, then cucuk je...maap ye >.<

(●*∩_∩*●) said...

@AyongAtikah Zaid
Thanks ayong >.<

Nak sewa tu boleh je..tp segan la...
ayong nak sewa ape ye..gtau je kalu masih berkeadaan baik, boleh la :)

izfanora said...

nice sgt.. pelamin i biasa je.. :)

Cik Puan Tee said...

simple dan cute...

AyongAtikah Zaid said...

@(●*∩_∩*●)
Ok..nnt klu jd ayong roger k...sbb mmg nak buat lbh kurg mcm ni..jaga baik2 tau sume2..hehe...

ciksusu said...

comelnye!!
sue buat kte tambah semangat nak diy pelamin jugak ;)

s h a said...

cantiknye pelamin...kagum :)

Zila Zainal said...

cantiknya pelamin awak.. kitap un plan nak buat sendiri pelamin nikah nanti. nakpakai fan wheel dan lantern juga ekeke

Sharz said...

wowww!!! cantik sangat pelamin awak!!! :D

Aza Merlina Blog said...

suruh su cepat2 skit kawen... nway, lawa and cool pelamin ni. i like...and kimsalam kat Suhana tu... xoxo

ayu zan said...

Awak, sy nk tanya la.. Stage ,lampu n krusi sewa katne? Harga?

Sy area muar.

Plan nak diy juga.

fizamayu@gmail.com