2nd entry: Makan beradap


Salam all..

Hari ni Sue akan balik Muar...lebih kurang seminggu berada disisi suami balik kg melawat pakcik sedara sakit, baik turun bus, balik Kamunting tolong uruskan hal2 kecik belah sini, hari ni sue akn pulang ke ganggang..huk3...nnti lebih kurang 2minggu lagi baru majlis bertandang....Sue akn start masuk lab this week...

Enough with my sad story..hehe =.=
Jom tengok gambar2 majlis sue untuk makan beradap...
seperti sudah sedia maklum Sue xde majlis bersanding..pelamin yg sue buat pun hanya untuk ambil gmbar..Syukur alhamdulillah, majlis really2 smooth..Habis akad nikah lebih kurang pukul 11.30..pastu ambil2 gambar lepas nikah terus capai kasut ikut pintu belakang rumah untuk ke kedai gunting ayah yg terletak di hadapan taman Sue...

Haha...lawak2 memang lawak..agak xteratur ckit dengar tapi percaya la...keadaan sgt teratur masa tu.. Thanks Allah ;)

Kat kedai gunting ayah cuma sauk tudung..sue request tudung tutup dada macam Irma Hasmie tunang..Kak salina berjaya lakukan!! Sue suka sgt...Semua family, kawan2 ckp baju n tudung Sue gojes..Thanks kak Salina!!!


12.30pm sharp Sue dan suami naik kereta abg Sue untuk ke lorong rumah bagi majlis berarak...perasaan Sue masa ni sgt happy..sbb dpt introduce suami dan family in law kat jiran2 dan kawan2 :) Sue dan suami berarak terus ke meja beradap..Yess! :) makan beradap pukul 12.30pm sbb Sue nak make sure majlis dah tamat bila azan Zohor...

Majlis makan2 tamat lebih kurang pukul 1pm..Alhamdulillah..Thanks Allah :)
Lepas tu terus masuk ke dalam rumah bagi sesi bergambar...

Selain dari majlis yg lancar, Sue bersyukur sgt2 sbb dpt majlis idaman Sue..Sue idamkan majlis dimana pengantin kongsikan kegembiraan dengan jemputan..Sue dan suami akan jumpa jemputan2 Sue dan salam mereka...And I made it :) Alhamdulillah....Dengan pakai baju pengantin, heret suami kehulu kehilir supaya dpat jumpa 4 eyes dgn kawan2, cikgu dan jiran2...

"Oh Allah..you made my wedding day the most fantastic day for me..Thank you Allah..."
walaupun majlis nampak xberapa ramai (yg Sue perasan) tp sebenarnya jemputan sgt ramai yg sudi dtg majlis Sue...smpai xcukup makanan padahal Sue dah bajet lebih..Alhamdulillah...Semua yg datang mendoakan perkahwinan Sue..

Jom tengok gambar plak :)Semua gambar x edit tau...Gmbar edit tunggu Sue amik dari OP yg sgt gojes dan mantoppppp :) Sue suka apa yg Sue rancang dan pilih..so Sue suka sgt gambar2 yg dayang amik time majlis Sue ditambah dgn sifatnya yg ceria dan sabar dgn karenah pengantin..hehe..maaf dayang... Sesapa yg menjaga batas2 pergaulan masa majlis perkahwinan bolehla pilih dayang comey :) hehe




























10 comments:

AyongAtikah Zaid said...

suka sgt wedding awak! ayong plan nak buat mcm ni jugak...doakan ayong berjaya jugak....=)

izfanora said...

really nice dear.. :)

ciksusu said...

sue sgt cantik :)

Syazlina Khairuddin said...

Baru je kawen nie kan..tahniah!..nice theme color =)

~Fara~ said...

tahniah sue.. nice sgt majlis sue.. baju cantik, make up pun cantik.. =)

(●*∩_∩*●) said...

@AyongAtikah Zaid

Ayong..kawen simple pun still meriah memang sgt awesome! ;)

(●*∩_∩*●) said...

@~Fara~ TQ fara ;)

(●*∩_∩*●) said...

@Syazlina Khairuddin

a'ah..alhamdulillah...
TQ Shaz ;)

(●*∩_∩*●) said...

@ciksusu
Thanks cikSusu ;)

(●*∩_∩*●) said...

@izfanora

TQ Nora ;)