Less words...



Thanks for your supports,comments and feedback!!
Doakan majlis Sue selamat dan berjalan lancar...aminn :)

Sape nak bunga tgn kristal free?

SHAJARATUL DESIGN nak bagi free handbouquet Kristal ( colorful color worth RM180 each) 2 set kepada dua fan facebook yg bertuah....

Tapi ada syarat ckit ye :) mana ada benda FREE kan?hehe
tapi syaratnye tak ada lah susah pun :p

**********

1. Kepada yang belum like page SHAJARATUL DESIGN...tolong LIKE dulu ..tq :D
2. Jadikan salah satu gambar bunga tgn kristal yg ada sebagai profile picture sehingga 30 June 2012, sila ke album ni :
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.451035564501.236122.116549019501&type=3

3. Sharekan post ini di wall anda/di blog kalau ada.
4. Dan Sila tinggalkan komen anda SINI..nak komen ape2 pun boleh...sekurang-kurangnya tulis : " done "
5. Kepada yg bertuah tu ( kita buat ikut cabutan no. komen ). kami akan announce by end of June 2012.

**********

Sue dah buat!! Sue pilih gambar ni ..



Mana tau ade luck dpt handbouquet FREE dari SHAJARATUL DESIGN :)
Memang senang yg amat and worth it!!

Present to u...

Salam...

Sue happy sangat2 sbb Sue dah dapat anak sedara baru....ingat x yg Sue cite dlm entri INI pasal abg Sue yg kawen tu...Alhamdulillah,nama diberi Atiya Qasrina lahir 11/6/2012.. She's so adorable..cute sgt..esok Sue nak jumpa Tya comeyy ;)
Jom kongsi kegembiraan Sue n family dgn tengok gambar Tya...

Day 1...

Tya jelir lidah ehhh

She's our new family...:)

She's our precious.. ^_^


Terima kasih Allah kerana memberi anugerah yang tidak ternilai ini kepada abang dan kakak ipar..Semoga Atiya Qasrina Bt Mohd Noor Ideal menjadi anak yang solehah, bijak, cemerlang dunia dan akhirat..amin...

Luv u syg ...

From,
Untie Ila

Selesai sudah.... ^^,

Alhamdulillah,

Selesai sudah Sue uruskan borang nikah...Nikah lagi 2 bulan..;)
Rasanya sume tau yg Johor akan ada interview time hantar borang nikah..Oleh kerana rumah Sue selepas jambatan Muar menghala ke Tangkak, Sue kena daftar kat Pejabat Kadi Daerah Tangkak..jauh -.-"

Sue xpernah g sana..cuak punya pasal sbb interview, nak terkucil la,sakit perut la..sume rasa...Pastu ibu pun singgah la Masjid sbb petronas dah terlepas..lagipun ktorg xbiasa jalan tu..Sue tanya:

"ibu nak bt ape masuk dlm masjid?"
"Ckp sakit perut td?"
"Dah xsakit dah =.=" "

Ktorg pun pusing la keliling masjid tu untuk keluar dari masjid..tetibe ...

"eh, ibu...sini rupanya pejabat kadi...nasib bek ibu drive masuk dlm masjid ni..kalu x melilau la kt mencari pejabat kadi..haha"

"Tgok la sape yg drive..."

Lepas dah park kereta, Sue hantar borang kat kaunter n kena bayar RM20 untuk borang nikah sume...
Tunggu around 30 minit, Sue kena panggil masuk untuk interview..Sebelum Sue, ada perempuan kena interview jugak..Mak die kata dekat 2 jam die interview..lama tol???!!

Sue masuk,bagi salam n Tok kadi tu tanya bila nak kawin? bile Sue ckp 25/8 ni..Pastu die kata, apesal awal sangat dtg ni?? Sue ckp la Sue belajar..Susah nak cuti..Lawak gak la tok kadi tu..dah la muka macam atok Sue kat Kelantan..hehe..

Mula2 interview Sue kena isi butir diri..Yess!! itu borang interview..kuang2..Sue kena interview around 30 minutes...

Bab yg disoal time interview:

  • Mengucap 2 kalimah syahadah
  • Bacaan Al-fatihah
  • Bacaan doa Qunut
  • Munakahat
  • Taharah
  • Hubungan Suami/Isteri
Itu hanyalah bab besar..ada lagi sub2 topik die....tp best la..seronok..dpt refresh balik ;)

Lepas dah kuar, amik semula borang2 td kat kaunter n kerani kat situ bagi borang nikah untuk diberi pd imam masjid dekat rumah Sue..Alhamdulillah...Selesai 1 urusan yg BESARRRR...ni la borang nye...happy sampai ke telinga tgok borang ni..


Papepun, pengalaman menguruskan sendiri perkahwinan memang satu momen yag indah sangat2 :) So, jgn la kt kelam kabut itu xsiap, itu xde, ini xbuat lagi..Just be cool n relaks aje..Doa bnyak2 moga Allah mambantu kt dan mempermudahkan urusan kt membina masjid..Amin..:)

Sue dah,korang bila lagi?? ;)

Salam korang sumeee :)

Long time no c woo~


Hari ni Sue nak cite pasal videographer...
Awal tahun hari tu Sue dah diskuss2 dgn beliau...Beliau sgt owesome, soft spoken dan melayan pertanyaan Sue yg mcm2 ni..hehe

Last week tetibe teringat..

" Alangkah best kalau ada video yg rakam saat terindah diri ini dan pasangan disatukan?? "

Terus mencuba nasib email semula beliau dgn muka xmalu tanya ada kosong lagi tak untuk 25/8 nnti dan jugak promotion ke.. =.="

Syukur..syukur...En Wira free lagi time tu !! yeayy~~

Yup! En Wira, videographer yg sama untuk majlis Kina...dari Wira Visuals...Sangat awesome video yg beliau buat...Membuatku terbayang2 hasilnya..keh3 :p

Rezeki org nak kawen mmg la selalu murah...En Wira ckp bulan Jun ni ada promotion smpai Ogos...Bertambah2 la awesome En Wira... terus bayar deposit untuk booking menunjukkan diriku memang excited dgn hasil kerja En Wira....

Sesape nak videographer, cepat2la booked dgn En Wira dari Wira Visuals ni sementara ada promotion ni..Rugi la korang kalau lambat...

Lai..lai..usha kat sini ye :)


Wira Studio Promotion


p/s: Cepat2 email tau... :)