Sampul surat kad kahwin versi cik Sue :)

Salam semua bakal2 pengantin~

Pagi2 ni Sue nak share rupa sampul surat kad kahwin Sue...
If sesape nak DIY kad kahwin, jgn beli sampul surat kat kedai ye..mahal!~
Beli kat kedai borong....

Sue dapat RM25/kotak..sue beli saiz 9.5"x4.5"
1kotak ada 500 keping sampul surat..
Maknanya sekeping baru je 5 sen!~
Ni rupa kotak sampul surat tu...


Jimat tau!~
Lepas tu Sue saje gatal2 tak nak bagi sampul surat tu nampak kosong je...So, Sue buat rubber stamp..
Kedai mana2 pun boleh buat...xkisah korang nak guna font ape sekalipun tp dengan syarat, korang mesti bagi tokey kedai tu font,gambar2 yg korang nak letak dlm stamping tu...
Since saiz rubber stamp Sue ~9.5cm (lebar) x 4.5cm (tinggi)... so, Sue kena RM16 je...die depends pada saiz stamping tu...

tengok la rupa sampul surat Sue lepas dah stamping..Sue suke tengok..hehe


19 comments:

Zila Zainal said...

Ada orang cakap kalau printed envelope setem jadi mahal. betul ke idak eh? my fren hari tu kena setem rm0.80 untuk sekeping kad.. =S

Sharz said...

rajin betul sue.. =)

Cik Fifi said...

Kalau print kat envelope stem mmg jd mahal. Saya pun beli RM25/- tapi kat KL la..

(●*∩_∩*●) said...

@Zila Zainal

Ye ke zila?? pela pos malaysia ni..huhu..Sue xtanya lagi org pejabat pos tu untuk confirmation...
Tp kalu betul la, maknaya org2 jauh xdpt la tgok cop ni..hehe..sape yg bg by hand je dpt tgok :p

(●*∩_∩*●) said...

@Sharz

Sharz, sue ni xkeje..still belajar..malam kat hostel dari melanguk tgok dinding bek buat kije2 ni sume..hehe ;)

(●*∩_∩*●) said...

@Cik Fifi

Tu la Fifi..tak expect plak harga setem jadi lain...ngada je pejabat pos ni kan.. ;(

Zila Zainal said...

hehe takpe laa. dah terprint pun.. bule bagi yang by hand punya. yang jauh2.. mintak maaf laa kan hehe..

Ummi Balqis Ismail said...

saya cop dekat envelope ms anta kad kawen aritu ok pulak...pakai rubberstamp jgk...60 sen je setem sy pakai...=)

(●*∩_∩*●) said...

@Ummi Balqis Ismail

Serius Ummi?
TQ fir the info.. HEHE
Sbb sy tanya org pejabat pos, die plak nak argue dgn saya pasal harga setem ni..;p

Saiful Hamidun said...

6x6 ada tak ye?

Saiful Hamidun said...

6x6 ada tak ye?

(●*∩_∩*●) said...

@saiful Hamidun

Saiz 6x6 org tu xjual..

TaShaShoib(t.s studio) said...

Su... utk saiz 3.5" x 4.5" ada x? Ke yg lebih kurang saiz mcm tu?

TaShaShoib(t.s studio) said...

Sue Print kad kawen kat mana ye?

(●*∩_∩*●) said...

Tasha:
3.5'x4.5' tu size sampul surat kecik yg biasa eh? ada rasanya sebb hari tu uncle tu tunjuk..
Sue print sendiri pakai ink tabung tu je..jimat! even tau2 la kan ink tabung tu bukan berkualiti sgt sbb ink tu akn kembang bila kena air..

iSR Design said...

utk jimat, better print sndri pkai printer biasa je.. printer inkjet tu. sy jual sampul surat 4.5 x6.5 500pcs 1 kotak rm15, 1 kotak 4.5 x 9.5 rm18. suhaidarahim87@gmail.com. kad khwin serendah 19sen. fb : isr design. jom tgk2...

nora syuhaida mms said...

awk...mne bli sampul surat tu??

(●*∩_∩*●) said...

@ISR Design
TQ for ur suggestion..Gud luck on ur biz :D

@Nora:
Boleh beli kat ISR Design tu..murah dari sy beli :)

Nadhirah Nordin said...

ade jual x artwork+glossy paper kosong tu? tau x nk bli dkt mne?