Esok nak buat HIV test ;)

Salam Semua....

Berdasarkan entry lepas, sy terkejut ok lepas cik Zila gtau harga setem mahal kalu ada cop2..huhu..Sue pun google2 than jumpa kenapa charge setem mahal untuk sampul surat bercetak :(

Xpela, esok nak make sure dgn org post office dulu..biar dengar dari mulut dieorg sendiri..*sedih*

Abaikan!~

Esok Sue nak g buat HIV test..wuwuwu..takut la..=.="
Esok jugak nak buat medical checkup untuk scholarship.. * check Hepatatis B kena amik darah dak? *

nak cite ke proses permohanan nikah kat muar ni?? perlu ke? Mcm x je sbb kalu korang google kompem jumpa b2b len cite jugak ;)
So, stay tuned~~

Doakan bete selamat esok =.=" *erkk?!*

Sampul surat kad kahwin versi cik Sue :)

Salam semua bakal2 pengantin~

Pagi2 ni Sue nak share rupa sampul surat kad kahwin Sue...
If sesape nak DIY kad kahwin, jgn beli sampul surat kat kedai ye..mahal!~
Beli kat kedai borong....

Sue dapat RM25/kotak..sue beli saiz 9.5"x4.5"
1kotak ada 500 keping sampul surat..
Maknanya sekeping baru je 5 sen!~
Ni rupa kotak sampul surat tu...


Jimat tau!~
Lepas tu Sue saje gatal2 tak nak bagi sampul surat tu nampak kosong je...So, Sue buat rubber stamp..
Kedai mana2 pun boleh buat...xkisah korang nak guna font ape sekalipun tp dengan syarat, korang mesti bagi tokey kedai tu font,gambar2 yg korang nak letak dlm stamping tu...
Since saiz rubber stamp Sue ~9.5cm (lebar) x 4.5cm (tinggi)... so, Sue kena RM16 je...die depends pada saiz stamping tu...

tengok la rupa sampul surat Sue lepas dah stamping..Sue suke tengok..hehe


an opinion from b2b and ex-b2b....

Salam all~

Sue nak tanya bakal2 pengantin dan jugak yg dah jd isteri...
Perlu ke rawatan kecantikan dalaman dan luaran untuk bakal pengantin?

kalu penting,kenapa??and apa yg penting je kt perlu pilih dlm pakej tu??

Sue musykil la...ibu suruh g,tunang kata xpyah..membazir katanya..lagipun pakej tu mahal laaaa...
even dlm pakej tu kt bleh drop apa yg kt xmau,kang nanti org kat spa tu pujuk2 terus je amik...

boleh x tolong kawan2 sume?? hehe >.<

Kad kahwinku sudah siappp :)

Salam,


Ingat lagi x cadangan Sue untuk kad kawin kat SINI? konsep still sama mcm yg review sebelum ni, tp ada adjust kat template kad dan jugak cara lipatan..besala, manusia sentiasa berubah2 kan...:)

lepas ditambah, ditolak,didarab dan dibahagi, total cost untuk sekeping kad hanyalah 19 sen sahaja..Dengan hanya 19sen korang dapat kad kawen yg cantikkkk (bagi Sue la..org len xtau..hehe)..even korang buat 50 keping ke, 500 keping ke, 2000 keping ke harga still sama and korang berjimat banyakkkk sangattt..

Total kos untuk kad kawin Sue (400 keping) hanyalah RM76 sahaja...murahnye...duit ratus2 yg len dah boleh spent kat tempat lain kan??

Ini sarungnye...sape nak tau pasal Doyley paper termurah sekali boleh tengok SINI

Sekeping kad...

Berkeping-keping-keping kad....hehe


Now, turn nak buat sticker doorgift dan kad kawin untuk belah lelaki pulak...

p/s: Semoga segala persiapan dan majlis Sue nanti akan berjalan dengan lancarr..amin.. :)