DIY doorgift bag untuk VIP yg murah

Salam,

Hari tu CikSusu ada mintak DIY untuk buat doorgift bag untuk VVIP yg murah tuuuu...ingat tak yang mana?kalu tak ingat, boleh la tengok kat SINI..

Minggu ni banyak post yg Sue tuliskan?? Sbb nye minggu depan Sue g kursus 1 minggu kat PD... Excitednye nak g...hehe :)

So, malam yang indah ini, Sue nak share dgn korang cara buat doorgift bag VIP tu tau...

Agak2 kalu Sue tunjuk gambar je mcm ni, korang paham tak???


Erm, xpelah, Sue terangkan dengan ringkas okey? ^_^

  1. Potong kertas ikut panjang korang nak..
  2. Lipat 2 kertas kuning tu supaya korang tak buat kije banyak kali dan jugak nak make sure saiz 2 keping tu sama besar.
  3. Tekap bentuk yang korang suka.Make sure lebar tapak kertas kuning buat lebih sikit dari lebar brown paper bag.
  4. Potong ikut yang korang dah tekap tadi.
  5. Tadaaa...korang akan dapt 2 keping kertas kuning yg mempunyai fizikal yg sama. ;p
  6. Potong kertas hadiah yg korang suka supaya doorgift bag tu tak nampak kosong. [lebih bagus pilih kertas bercorak geometri supaya sama bentuk]
  7. Gam kan kertas kuning tu untuk lekatkan kertas hadiah.
  8. Tampal kertas hadiah tu pada aras yang sama untuk kedua2 keping kertas kuning.
  9. Siap dah tampal penyeri doorgift bag korang :)
  10. Tampal TQ tag @ whatsoever atas kertas kuning.
  11. Ukur panjang reben yg korang suke..
  12. Letakkan gam uhu pada tempat yang korang nak lekatkan reben.
  13. Lekatkan la reben korang tuuuuu.
  14. Bukak brown paper bag seperti gambar 14 tu supaya brown paperbag tu berbentuk kotak..
  15. Letak gam uhu tas borwn paperbag tu.
  16. Lastly, korang letak la kertas kuning yg korang dah hias tu tau.

Jeng...jeng...jeng.....

[Ni la hasilnya]

Nampak susah, tapi xsusah la since ni untuk VIP, then korang akn buat sikit je...Len la kalu doorgift besa...eden pun tak larat nak membueknyo...keh3 :p

Hopefully, DIY Sue ni dapat bg korang idea sikit yg JIMATTTTTTTT !~

Jumpa lagi~

2 comments:

ciksusu said...

yeay!! ;) syg sue ..hehe
boleh la buat pasni ;P

BINI POJIE said...

yunk u pm jap no u kat no i liza 0175587912 i nk tanye pasal sticker la ..