Jom bercuti ;)

Salam,

Since last week update post secara berjemaah,minggu ni Sue akan busy selama seminggu...

Yeay!~ nak bercuti....

Xjauh pun...G kat sini aje....

ce teka kat mana ni??

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Sue akn bercuti ke Thistle Port Dickson Resort....
of coz la kat pd kan... :p

Actually, Sue akn berkursus kat sini..Ingat lagi tak yg Sue suruh korang doakan Sue pasal ISI INI??

Alhamdulillah, Sue dapat tau..TQ korang sbb doakan Sue dapat hadapinya :) Sayang korang xoxo ^^

So, Sue kena ikuti kursus sebgai syaratnya...Berkursus selama seminggu di sana....Hopefully dapat kawan kat sana .. :(

Oh ye, td g Ayer itam yg baru nak berkembang menjadi Nilai...Selesai problem isi doorgift...Sue g sini..

Shopping 3 jam xsedar masa berlalu dgn cepat sungguh!
K la, nak rehat..Daa~~

p/s: Kalu teringat, nnti Sue review pasal resort nie..manalah tau ada yg berminat nak g honeymoon ke...^_^

DIY doorgift bag untuk VIP yg murah

Salam,

Hari tu CikSusu ada mintak DIY untuk buat doorgift bag untuk VVIP yg murah tuuuu...ingat tak yang mana?kalu tak ingat, boleh la tengok kat SINI..

Minggu ni banyak post yg Sue tuliskan?? Sbb nye minggu depan Sue g kursus 1 minggu kat PD... Excitednye nak g...hehe :)

So, malam yang indah ini, Sue nak share dgn korang cara buat doorgift bag VIP tu tau...

Agak2 kalu Sue tunjuk gambar je mcm ni, korang paham tak???


Erm, xpelah, Sue terangkan dengan ringkas okey? ^_^

  1. Potong kertas ikut panjang korang nak..
  2. Lipat 2 kertas kuning tu supaya korang tak buat kije banyak kali dan jugak nak make sure saiz 2 keping tu sama besar.
  3. Tekap bentuk yang korang suka.Make sure lebar tapak kertas kuning buat lebih sikit dari lebar brown paper bag.
  4. Potong ikut yang korang dah tekap tadi.
  5. Tadaaa...korang akan dapt 2 keping kertas kuning yg mempunyai fizikal yg sama. ;p
  6. Potong kertas hadiah yg korang suka supaya doorgift bag tu tak nampak kosong. [lebih bagus pilih kertas bercorak geometri supaya sama bentuk]
  7. Gam kan kertas kuning tu untuk lekatkan kertas hadiah.
  8. Tampal kertas hadiah tu pada aras yang sama untuk kedua2 keping kertas kuning.
  9. Siap dah tampal penyeri doorgift bag korang :)
  10. Tampal TQ tag @ whatsoever atas kertas kuning.
  11. Ukur panjang reben yg korang suke..
  12. Letakkan gam uhu pada tempat yang korang nak lekatkan reben.
  13. Lekatkan la reben korang tuuuuu.
  14. Bukak brown paper bag seperti gambar 14 tu supaya brown paperbag tu berbentuk kotak..
  15. Letak gam uhu tas borwn paperbag tu.
  16. Lastly, korang letak la kertas kuning yg korang dah hias tu tau.

Jeng...jeng...jeng.....

[Ni la hasilnya]

Nampak susah, tapi xsusah la since ni untuk VIP, then korang akn buat sikit je...Len la kalu doorgift besa...eden pun tak larat nak membueknyo...keh3 :p

Hopefully, DIY Sue ni dapat bg korang idea sikit yg JIMATTTTTTTT !~

Jumpa lagi~

VIP's doorgift - Exclusive tapi MURAH !!

Salam,

Okey, hari ni Sue terlebih rajin plakkan??
Sue nak share dengan korang plak doorgift untuk VIP tapi still lagi guna brown paperbag :)

Erm, brown paperbag untuk VIP mcm xsesuai aje kan???

WAIT a minute !!

Try dulu, baru tau :)

Doorgift Sue kali ni of coz la murah kan....and still Sue guna barang2 sampingan yg len jugak murah yg Sue beli kat kedai borong alat tulis yang Sue cite kat SINI.

Sue dapat idea lepas mengoogle dan Sue dah siapkan 1 contoh...ce tgok..sama tak?

[pandangan depan]
[pandangan sisi]


Nampak mcm mahal aje..Padahal baru 20sen aje :)
So, hanya dgn kretiviti korang dan usaha sikit, korang dapat jimat bnyakkkkkkk $$$$$ ^^

Jumpa lagi~~

[New edition]: Doorgift bag yg murah bangat!!!

Salam all,
Serius dah lama xupdate since my last post kan? xtau nak letak ape lagi since sekarang sgt bz dengan research...arghh!!nak present dah bulan june nanti... =.="

orait2..udah2 la membebel ye cik sue...Hari ni cik sue nak tunjuk 2nd edition untuk doorgift bag...sape yang teringin nak tengok 1st edition of my doorgift,sila tengok SINI...yg hari tu xlarat dah nak tengok brown paper bag membazir rosak begitu sahaja sbb tersekat dlm printer...So,otak ini sering terfikir mencari solution len...
Jeng..jeng..jeng!! dapat dah.
Sue guna A4stiker paper..Design sendiri....Print sendiri....sume buat sendiri sudeh ;p

Since kat Muo ada pemborong alat tulis, mmg dapat murah giler... kertas kad kahwin pun Sue beli kat sni...giler murah beb!! Dalam post ni Sue nak teaser sikit doorgift bag Sue yg baru....

Buat doorgift mcm ni pun xsusah mana...simple giler kot...;) hehe

design of coz guna software kesayangan hamba --> Adobe Photoshop!!
Orait...cukup sampai sini....len2 review after majlis okey :)
Daa~~