Teaser: Doorgift sweet dan jimat !~

* editted entry c''.) *

Salam,

Hujung minggu lepas adalah masa Sue berhappy2 dengan family ke Genting!~
Haha....umur dah tua, baru dapat peluang g sana (=.=") Sadis tol~~

So, sebelum bercuti, Sue dengan my twin bercadang untuk buat doorgift untuk majlis.Awalnye Sue buat kan?Padahal majlis bulan 8..hehe...bukan ape, nnti xde la kelam kabut..sementara Sue masih dlm mood cuti2 Malaysia nie..sebelum start the engine untuk sambung kije membuat hardware...Yups, lepas nie masa akan habis di lab untuk design and testing hardware...huk3..semoga semuanya berjalan lancar, amin =D

Wokey, untuk doorgift Sue, ianya still dalam konsep "Simple and affordable"...Hari tu parents ada g kenduri kahwin someone ni...balik aje dari kenduri kahwin, parents cakap jgn la pakai brown paper bag..nmpak macam goreng pisang..huk3....Kenapa?? kenapa??
sebab time kenduri kahwin tu, dapat doorgift yg pakai brown paperbag.Die letak cawan dalam tu..bag tu keronyok sebab letak benda keras dalam tu...agak nmpak tak kemas...

So, Sue cuba buat brown paperbag yg tak nmpak macam bag goreng pisang...tapi still nmpak cute and modern =) So, terhasil lah paper doorgift ni.Parents pun puas hati and suka..Mula2 ingat nak stamping aje..lepas baca blog Kina, terfikir untuk print aje..t.ime PC fair hari tu ada offer toner printer RM20 untuk 4 colours..So, terus rembat aje untuk persediaan DIY...So, inilah gunanya...print paper doorgift..

Mula-mula agak complex nak print guna printer biasa..asyik tersekat, terkoyak dsb..Selepas beberapa kali percubaan,dapat pun print ^_^

So, inilah hasilnya~~




Sue reka sendiri design untuk doorgift tu..Guna adobe photoshop aje...saje pakai ink colours alang2 dah beli ink prmosi tu..hehe...pastu, untuk lipatan doorgift tu, Sue tak nak stapler..nampak simple sangat..Sue guna brads and pengepit mini..boleh refer pada post sini untuk cerita pasal dua benda tu ye...


5 comments:

anaztasias nora aira said...

cantik sangat !!

(●*∩_∩*●) said...

@anaztasias nora aira

TQ akk Nora :)

Ummi Balqis Ismail said...

CANTIK!!!idea kita same...=) saya pon buat goodies bag macam ni...da folo u dear...leh jenguk my blog to0~~

http://www.kalaudahjodoh.blogspot.com/2012/02/diy-goodies-bag.html

myra zulkifly said...

salam ... papew bag tuh awk beli dkat mna yea?? cantik lorh .. suka suka

(●*∩_∩*●) said...

@myra
saya beli kat pasar borong area Pasir Gudang...
Tapi mn2 kedai jual barang2 mcm baldi,periuk, kitchenware rasanya ada jual :)