Semangat 1 malam @_@

Salam~

Hari ni terlebih rajin buat sampai 2 entry ye.Hope sudi la baca and share pendapat =)


Oleh sebab dah lepas present hari Isnin lepas and Sue tak tau nak buat ape sebab tak ada mood nak start doing research, kul 3.30pm semalam Sue g Jakel Tampoi dan beli manik kat kedai pengantin di Perling .Sue ada misi yang berkobar-kobar..Entah la awat ada perasaan nie...=.=" MAYBE sebab dah rasa lepas 1 beban and boleh tumpu pada preparation kahwin kot...hehe ^_^

Sue bercadang nak buat veil sendiri..Lepas review banyak-banyak-banyak-banyak sangat post b2b pasal veil yang DIY, ditempah, disewa dan sebagainya...Tapi Sue saje nak cabar diri buat sendiri veil untuk nikah.Serius Sue main terjah aje beli....dari manik,warna manik dan jenis kain..

Rasa agak gila pergi Jakel Tampoi semalam..ini kenyataan...Seperti berada dalam syurga kain~ kih3....

Kain semuaaaaaaaanya sangat cantik2...orang yang layan kerenah Sue tu pun baik dan sabar...
Owh ye, Sue beli kain chiffon dan jugak lace untuk buat patch lace...1st time tu beli...terkejut omak dengau rege die =p hehe.... walaupun kain lace ni adalah kain potong, tapi harga dah murah dari kain yang asalnya dari gulungan...1 meter RM40/meter...Kitaorang kumbah raga kain baki tu untuk cari lace yang cantik2...dah la banyak,raga tu plak tinggi..Sue rasa nak tertonggeng masuk dalam besi tu..haha..*lawak-lawak*

Meh dekat2 sikit Sue nak tunjuk ape yang Sue buat 1 malam semalam...hehe..ni tak siap lagi tau...baru sikit ni~~ lalalalala


Footnote 1: Nanti dah siap semua Sue share harga kain dan manik2 tu sume ye...Dan juga kedai pengantin kat Perling tu..Sangat murah barang kat situ =)

Footnote 2: Kalu nak buat patch lace, tanya orang kedai tu, ada tak kain2 baki dari kain lace..beli yang itu..jangan beli yang kain dari gulung tu..itu sangaaaat mahal =.="
*Kain baki = balance kain dalam gulungan yang dah tinggal sikit.biasanya aound 1/2 meter-2 meter je saiz die...kain balace ni kalu nak beli corak tu, kena amik semua sekali.Means, kalu tinggal 1 meter, 1 meter la kena beli..tak boleh potong2 dah...tapi murah la dari harga kain gulung tu... =.=" *

No comments: