The Wedding Dais's story

Salam,

* Another entry for today =) *

Sue sangat admire pelamin mini TYA..dia guna paper flower...cantik sesangat..first time tengok pelamin TYA sangat simple but really sweet!~
So, decide nak ceduk sikit idea tu..maka terhasil la rupa begini...


Lepas g jumpa akak salina kat SalinaBridal, ibu terus suruh amik kerusi je...sebab hajat dihati nak duduk aje...baru nampak macam perempuan melayu terakhir...keh3 =p tapi plan dah jadi lain....time nikah nanti still duduk atas bantal..Tp time amik gambar, angkutla kerusi cantik naik atas singgahsana (^^,)

So, next sketch ni my twin yang lukis..nak harap Sue???hampeh la..taun depan baru siap...Ni sketch untuk next idea...


Ni kitaorang pikr time dalam bus dari JB ke Kuantan nak g umah abang sebelum g Genting...So, untuk full view, Sue lukis semula and touch up sikit..Taraaaa~~



Kan dah kata Sue tak pandai lukis??huhu...
Cam ape je...kan???

Btw, sume barang2 dah ada..tinggal pasang je..My makcik tak caye bakal pengantin nak buat sume ni....haha..apa salahnya kan??? adik2 ramai, suruh la dieorang yang panjat2, gantung2....keh3....Dia tanya ibu, sempat ke nak buat sume benda sendiri? Ibu pun mcm tak caya sume benda Sue nak buat sendiri...buat kad kahwin sendiri, doorgift sendiri, hantaran sendiri, pelamin, bilik pengantin dan lain2 yang akan dipikirkan kemudian =)

Bulat2 yang kalerful memanjang kebawah tu adalah lantern buluh...Harga dia Rm32.90 sepeket..ada 20 bijik lampu buluh..cantik sangat!~ Sue beli 2 paket unuk letak kiri dan kanan pelamin..
lepas kahwin nanti boleh la gantung kat bilik buat lampu tidor..tak rugi beli tau =)


meh Sue tunjuk yang real punye..cantik sangat bila ON lampu..terus rasa ngantuk mata ni nak tidor..hehe


Untuk review penuh, Sue story lain entry...Sekarang masa untuk share idea aje..Sebarang pertanyaan, boleh je tanya Sue kat comment okey..InsyaAllah Sue try la jawab..


Footnote 1: Doakan Sue untuk interview fellowship okey...Hari khamis ni..Cuak bebbbb!~

Footnote 2: Sape teringin lampu cantik mcm Sue tu, boleh serbu Jonker Street...ada mcm2 jenis lampu..ada rotan, ada benang,bentuk bulat, bentuk love, bunga, ada bulu2 punya..cantik sesangat..survey harga dulu tau, baru beli sebab ada yang murah, ada yang mahal..lepas tu ada kedai yang jual tak banyak pilihan kaler..ada kedai yang jual lantern yang mcm2 warna ^^

5 comments:

nia said...

cantiklah! mana kamu beli lampu itu? thanks. btw follow u :)

(●*∩_∩*●) said...

nia,
Sue beli kat j0nker walk,melaka.bnyak kedai jual lantern tu.mcm2 jenis dan mcm2 harga..kalu nak beli,survey dulu bru beli ye =)

nia said...

jatuh hati. macam nak kirim dekat kamu :) nak naik lagi melaka entah bila. :(

(●*∩_∩*●) said...

@nia

Nia,
Sue tak tau bila nak turun Melaka sebab Sue belajar kat JB..If Sue balik Muar n g Melaka, I'll let u know ok...

Btw, boleh tinggalkan email Nia?nnti senang nak inform if Sue turun Melaka =)
Ni email Sue: suhailamohdnajib@yahoo.com

seliparjepunpink said...

salam akak. boleh tak sy nak tau kos akak beli barang pelamin+sewa barang2 dalam berape ye?