Our date ^__^

Salam~

Here is the date~
Tak lama aje lagi >.<

Daisypath Wedding tickers




1st stage presentation ==> SETTLED!

Salam~

Syukur alhamdulillah dengan bantuan dariNya dan juga doa dari kalian2 semua, su dapat present dgn baik dan lancar. Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah~

Lega!!~

Lepas ni boleh la dah start fikir preparation secara serius! dan tekun! haha....

What is the next step???

  1. Fikir tentang hal2 photographer dan jugak videographer.Oh ye, tetibe teringin nak ada video untuk majlis yg penuh bermakna itu~
  2. Membeli barang secara berjemaah bersama ibu dan adik-adik.Since Sue sgt bz sebelum ni, so, akan spend 2-3 hari untuk g cari barang. Sebelum tu, list down ape barang nak beli supaya tak ada la terngaga kat kedai nanti :)
  3. Beli baju pengantin.Still xdecide nak tempah, beli dah siap or sewa aje.kalu beli dan tempah of coz akan design yg simple.Boleh tak kalu tak mahu yg ada lace2 tu?
  4. Design bermacam2 benda ---> will be revealed next time ok ;)
  5. Dah boleh suruh ayah beli borang kebenaran nikah ^_^
  6. Tolong pikir hantaran cik Sue yerk!~ =p
  7. Erm, ape lagi yerk ?????
Lalala~ Happynyer.....

Footnote 1: Nak buat veil sendirik la rasanye *gaya gedik*
Footnote 2: Semoga kamu di sana sentiasa sihat yer..Good luck for the interview and exams!~ :)


Teaser kad kahwin murah!!

Salam,

Seronoknye cuti kat umah kali ni..Sume adik2 ada..Cuti ni sue dah siapkan sample kad kawin yang murah tu..ala, yg sue gtau dulu kat sini --> Kad kahwin edisi murah

Nak tgk x teaser kad kawin sue? >.<
Meh su bagi idea ckit kat korang2 yang tgh cari idea nak buat kad kawin sendiri yg murah tp nampak mahal n elegant!~
Su dapat inspirasi dari 1 website ni..Tp xingat dah apa website die..huhu...Mintak maaf ye T_T
Dalam gambar ni, tengah2 kad su akan letak rose bud yang beli kat Crafty Cabin yg sue cite kat post sini dulu tu..
Jenis kertas akan depends pada tokeh printing nnti.Ibu sue akan deal dengan die jenis kertasnye.Tp warna nak yang mcm ni la...





Amacam?Ok x idea su?
Sue nak dengar comment dari korang boleh tak?
Sume su buat sendiri.Dari design kad sampailah design peta..

"Simple and affordable"

Footnote 1: Harga details sume sue akan share bile kad sume dah siap okey.
Footnote 2: Supplier doiley paper yang murah ni su akan share jugak okey ..

Stay tune~

= Wish me luck! =

Salam~

1st all, rindu nye dengan wed preps ni...lama giler diabaikan =.=" maaf ye syg~
Actually, sue busy buat preparation untuk 1st stage evaluation.
Start busy with the proposal until preparing for the presentation slides.
Now, the schedule for my presentation has been released. #Alhamdulillah

Klik gambar untuk pembesaran tulang temulang!~



My slot will be on this coming 30th January, from 9.30am until 10.30am. (possibility for the presentation time will be longer is higher!)

It's tougher because I need to defense my research topic to the panels. # Defense is not easy my dear friends =)
and I need to make them feel confidence with me that I gonna work hard for my research until the ends~

Footnote 1 : I just need a pray from you.Yes! You =)

Footnote 2 : Su hanya berharap agar allah memudahkan su pertahankan research ni, dan memudahkan su jawab soalan panels dgn lancar dan diaorang memahami apa yang su cuba smpaikan..Dan juga semoga diaorang xtanya soklan pelik2 @__@

Any ideas? please help~

Suka dengan hantaran die..sweet & simple..
mintak maaf tu punya gambar sebb su save gambar ni dah lama untuk rujukan...maaf2 T_T


Salam~

Actually, si dia ada tanya nak ape untuk hantaran? Sampai sekarang, su xde jawapan...
serius xtau nak ape untuk bg as hantaran..

Su kalu boleh xnak:

  • Handbag
  • Kasut
  • Purse
  • Toiletries
  • dan yang barang2 wanita yang seangkatan dengan nya...
Su xberapa nak pakai benda2 tu sume...

kasut --> kompem cepat rosak@koyak ...da xde kenangan
handbag, ---> xde maknenya su pakai time kuar...lebih rela pakai bag g kuliah tu..
purse --> hanya pakai sebuah smpai koyakkkk......xtau bile nak pkai yg len2 tu...
Toiletries ---> nnti pas dah habis, apa yang tinggal??? botol saja la kan??

So, ape lagi barang2 yang dijadikan hantaran selain sirih junjung, kek, kain sembahyang n sejadah ? sebab barang2 ni mmg barang yang boleh dikata wajib ada dalam kebanyakan list hantaran b2b...

Si dia ada gak bercadang nak bg 1 barang electronic...apakah itu? mesin basuh ker?haha ^_^ itu pun barang elektronik gak =p ...tp hari tu su ade nmpak ada orang bagi hantaran mesin pengisar doh kueh...sume boleh jadi sekarang ni..hehe

Any ideas tak kawan2? dah survey dah...majoriti bagi benda yg sama...kain-kasut-handbag-purse-minyak wangi...


How genius people will make your life become more easier

Salam~

Just a short post in this lovely Sunday because I need to stay in the library for my presentation preparation...Yeah, another important preparation instead of wedding preparation..LOL ~

I just wanna share how impressed I am after watching this man..He's so brilliant,genius,talented bla bla bla ... Please watch this video and you'll know why I said so..

You'll have the same expression after you watching this because it's really difficult to make ones. Since I'm in the same area of research with him, so, I know the difficulties. Please do appreciate this young talent!~



video

My dream wedding theme

Salam~

Selepas stay up pada malam td, hadiahkan diri dengan membuat 1 post kat blog kesayangan ni =)
Selepas share wedding theme abg, pada pagi yang indah ni su nak share pulak tema idaman untuk wedding su..

Actually, dah lama-lama-lama sangat teringin nak warna ni.Entah la ek.Tak tau kenapa minat sangat dengan warna ni.Hanya minat untuk buat tema wedding aje.Kalu untuk urusan lain, sume warna, layan kan aje.Tp su mmg suka warna ceria-yang-striking-tapi-bukan-macam-mak-ngah-..ngee~

Blog diatas tu blog lama su yg dah tak wujud!~


Ini warna ape ek?
Tapi kalau refer pada blog The Perfect Palette, ni warna Copper Rose!



Ini adalah copper aka tembaga

A'ah la kan?? mmg mcm warna copper...
Tapi kat blog The Perfect Palette , memang tak banyak combination colours untuk warna copper rose ni..

Gambar yang su edit yang pertama tu, su dapat dah lama rasanya..su terjumpa kat fb..serious x ingat fb sape..maapkan saye ye tuan punya gambar..just kagum dengan warna dress nikah awk -.-"

Warna peach ni ada bnyak version..kalu terang sangat serius nmpak mcm kelakar.kalu lembut sangat nampak pucat.asal g kedai kain aje, mesti usha-usha kain warna ni.susah giler nak jumpa warna ni...kebanyakannya warna peach biasa...kalu kat bridal house lagi la susah nak jumpa..

Confirm aje tarikh untuk majlis mmg nak start secara serius mencari baju..hehe ^^
Doakan ye supaya menjumpainya~~