Wowowowo

Salam~

Baru je buat ticker...terkejut!!
Diam tak diam, dah lama rupanya su jadi tunangan si dia..dah 7 bulan 1 hari..
Until now, su xbuat ape2 pun preparation wedding..urm~

Bila su baca blog b2b yang len, ada yang sebelum bertunang lagi dah buat preparation untuk kahwin..bestnya tengok korang...

Su dengan tunang duk jauh2..last jumpa pun time tunang hari tu je...mmg tak ada masa nak bincang2 pasal majlis..su bz dgn research, si dia bz kerja...tarikh pun belum ada lagi...family mmg suh pihak lelaki pilih tarikh...

Actually, ktorg mmg nak plan paling lama pun 1 tahun ikat..but, sampai sekarang 1 apa pun xdiskus...baju pun xpikir ape2 lagi, bape org nak jemput pun xpikir lagi, nak makan ape pun xtau....tp basic things yg boleh su pikir sorang2 tanpa membabitkan org len su dah pikir lama dah..contohnya mcm wedding theme..itu aje yang su mampu pikir..su xde basic ape2., xde akak yg boleh tolong..time wedding abg hari tu pun su tak terlibat lansung sebb time tu bz final exam and nak g latihan industri...kawan2 ape lagi...

su baru g sorang kawan kawin..malu tau tak sbb tak pergi..tapi nak buat mcmana, time majlis dieorg su ada kat universiti...lagi 1, if majlis jauh dari muar, ie: KL, jgn harap la....ayah su xbg g..
adang2 jeles gak tgk kawan2 konvoi..tp ayah mmg xbg buat2 kije mcm tu..kalu betul2 nak g jugak, alamatnye kena nek bus! su mmg ada pengalaman ni.time tu hujung sem tahun 3, coursemate buat vacation 3h2m g mersing..mmg enjoy gile la..ktorg conquer 1 resort tu since ada 3 chalet je kat situ..pantai kat situ sume ktorg punya..pergi sana semuanya 7 buah kereta...tp su nek BUS! sedih :( tp xkisah la..janji sampai ^^

so, benda tu sume buat su xde pengalaman dalam wedding planning..su kena mula dari KOSONG! naseb bek la kwn b2b yg len share pengalaman dierg..kalu x, terkulat2 la eden...

'Kenapa tak tempah wedding planner aje kalu dah tau kau tu tak reti buat??'


uhukk T_T kalu duit ku ada beriban2 dan ada org nak sponsor, saya dengan senang hati menerimanya ^__^


My wedding scope: Simple and affordable!


Su kalu boleh tak nak la pakai duit parents banyak sangat and su xharapkan sponsor dari sesape pun..start dari awal tahun hari tu, su simpan seribu-sebulan supaya cukup untuk su buat preparation kawin..sebb tu kalu boleh su nak DIY je...nasib bek den ni student lagi..hehe..malam2 ada la masa nak meng-DIY tu...currently, su mmg sangat bz sebab dah nak 1st evaluation dah..tinggal tunggu jadual keluar je..so, maybe next week la su present..doakan su okay!~

okay, saje je nak share kerisauan hati adinda ini lepas letih review journal...
k la, selamat membuat preparation ye kawan2 ^^

No comments: