Engagement

Assalamualikum semua~

Actually, pikir banyak kali nak buat ke, tak mau buat blog ni..Tp lepas pikir pros and cons, su decide buat sbb su berharap apa yang su tulis ni dapat tolong b2b yang len untuk buat preparation, Insyaallah..

So, pada pagi yang indah ni, su nak share dgn korang semua saat indah majlis pertunangan su..kalu tgk mmg simple giler ar..tp sangat happening dan majlis berjalan lancar..Alhamdulillah :)

Su sgt terharu dgn tindakan drastik En.Engineer (EE) iaitu cara die proposed..#melting~
Masa tu (xingat pagi/ptg/mlm), ayah telefon gtau yang EE kol nak datang merisik dan bertunang. Dan ayah tanya su samada su setuju ke tidak? Of coz la su setuju sbb dah lama su tunggu..hehe...Yg EE ni pun 1, xde nak diskus2 dgn kt..Sebelum ni, bila su tanya die, mesti die bagi alasan, "tunggu la masa yg sesuai.."

But, suddenly, He proposed me through my wali ^_^ he's very gentlemen.
After cakap2 dgn ayah, su terus kol EE n tanya die..die mengiyakan aje...pastu ktorg rncang tarikhnya..At last, ktorg decide on 29/5/2011..

Majlis yg simple yet happening is my dream..Same as my becoming BIG DAY!!!
Jom tgk gambar cikit2 majlis su yg simple ni..(bagi su simple, tp xtau la org lain)


Masa sesi berbual bicara :)

Mak EE ^^

Opah EE ^^

Cincin tunang & cincin merisik ~

Alhamdulillah, selesai sudah ^_^
My twin !!

Reveal a Secret:~

  • MUA su adalah adik kembar su sendiri iaitu cik Suhana..Walaupun dia xada skill make ape2, but then she willing to do it for her twin!! jimat duit dah kat situ..kt orang just beli makup yg simple2 aje yg sesuai dgn tema yg penting MURAH!
  • My fiance dtg dari Perak sehari sebelum majlis dan kami sewakan Town Hotel Muar. Bilik yang sangat selesa dan room rate yang sgt2 berbaloi. Just payah ckit sbb hotel tak sediakan parking lot yang banyak since hotel tu tepi jalan dalam bandar..I would like to suggest this hotel untuk sape2 yang datang dari jauh.nak booking, just telefon tanpa ada apa2 deposit :) kalu nak tmbah bilik pun, just telefon je.dgn senang hati mereka mambantu.. ( su yg settle down this issue dgn hotel pasal nak tambah bilik.so su tau )
  • Kedua2 cincin tu dipilih sendiri oleh my fience and my will-be-MIL :)
  • OP su masa majlis adalah adik2 su sendirik..hehe..sangat la jimat! lagipun gambar cantik jugak, boleh tahan :)

No comments: