Muka yang flawless idaman kalbu :D

Semua wanita suka kan cantik, kulit yg flawless, putih, cerah kan?
Sesiapa yg dah kahwin confirm pernah nampak makeup artis korang guna foundation ni untuk menutup cela2, bekas jerawat, bekas parut kat muka kan??

So, ini la dia ----> COVER FACE (foundation) Naturactor (paling hot item)

100% Original Made in Japan
(beware with the pirate"MADE in CHINA" ye uollss)
Weight: 20g

KELEBIHAN NATURACTOR
• Menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
• Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
• Senang digunakan, cepat & tidak melekit
• Kulit terasa ringan, gebu & confirm cantik.
• Tahan sehingga 8-12 jam (depend kulit individu)
• Anti kilauan/kurang berminyak .
• Tidak menutup pori-pori.
• Digunakan oleh makeup artis professional & mak andam
• Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan,photoshoot dan lain-lain.Hasil solekan akan nampak flawless dan natural.

YG PALING PENTING HARGA MURAH berbanding jenama terkemuka yg lain. tetapi hasil yg sama cantik^^,
Naturactor Foundation Code



CODE COLOUR:WarnaWarna kulit artis
130Kulit putih cina (code paling cerah)Sofia Janes/Diana Danielle
140Kulit putih melayuRossa/Sharifah Amani/erra fazira
141Kulit yang cerah/natural melayu. mostly kulit wanita melayuBunga Citra Lestari/Rozita Che Wan
151Kulit Malay/Sawo Matang.(code palg gelap)Marsha/Sari yanti
171Sebagai concealer. untuk menutup cela2 di bawah mata & muka

Selain foundation tu, my twin ada jugak jual:

Naturactor Powder

Octard cover face foundation

Meiko coverface foundation & treatment

Sue pakai "Octard cover face foundation"..senang sgt sebab foundation sekali dgn compact powder..cepat dan pantas..muka pun xberminyak...
So,apa lagi, jom dptkan dengan penjual yang ORIGINAL hanya di.......


INSTAGRAM: 

WHATSAPP:
017-6127402 ( FOR FAST REPLY FAST RESPONSE)

Baby Wellness world, Taman Nusa Bestari

Hah....lama xtimbul...a lil bit busy with my research..
Dalam busy2 sempat jugak bawa Fayyadh Spa & Massage kat Baby Wellness World, Taman Nusa Bestari.
Ni gara2 terpengaruh dgn mommies yg bwk baby diaorg..comel ngat!~ hehe
Husband pun bg permission..so, here we go~~

Beli tiket kat Groupon..1st time dgr ada kat JB ni.So,terus la kt grab kan..Tmpat dia pun xjauh mana..area Bukit Indah aje..Tiket tu nak kata murah,xmurah la sgt..mahal pun xde la mahal sgt.. Tiket around RM45 save RM37..

Kami pilih untuk ber"Spa & Massage" hari semalam (21/10/2014)
Seronok betul la Fayyadh tu..Kaki dah la kuat..Almost 30minit dlm tu , dia still happy..
"Happy Baby,Happy Mummy!!~"
haha

Jom la tgok gambar budak cergas lagi gagah ni..

Sebelum berSpa,suruh ayah amaikkan gambar dulu~
Haha,nampak mata aje..



Fayyadh pakai swimming diaper dia sendiri...save RM4 ;D
Ceria aje anak Bonda ni....suke sgt main air ye..

Seronoknye kena Massage..kalau dengan Bonda tu, bukan main lagi tak duk diam...
Fayyadh yang x penat, bergambar depan kedai..Nanti kita dtg lg ye..hehe


p/s: Curi2 taip blog sambil tunggu output experiment popped out..
Rindunyeee nak berblog..hihi

Sebelum tidur

FuhhH!~
Alhamdulillah, habis pun mengarang 1 paper utk preparation hantar ke Journal...
3 hari mengarang non-stop..akhirnya boleh la tidor lena sekejap..hehe..

sebelum tutup laptop, termenung tgok gambo anak sendiri..
Haih la Fayyadh sayang..
Bonda obses dgn anak sendiri..
Redha aje la ye kena gomol dgn Bonda hari2..

Ni gambar hari ni...masa Fayyadh 4 bulan 20 hari..
Ayah nak amik gambar IC, dia kat sebelah duk menjerit...
Lepas settle amik gambar ayah, amik gambar anak plak..
so, ni la hasilnya...



He looks matured than his age..
Nasib la sayang..
dalam perut Bonda dulu, tolong pikir sesama dgn Bonda,teman Bonda study..
Tapi pape pun, anak Bonda tetap comel!~


Anakanda dah 4 bulan..

15/4 hari tu genap anakanda tersayang berusia 4 bulan..
Berat xnaik banyak dri masa 3 bulan..masa 3 bulan berat 5.9kg..naik 4 bulan berat 6.3kg..
maybe sbb Fayyadh xberapa sihat..Even dia minum sgt banyak dan sgt kerap, maybe susu tu berkerja keras untuk jd antibodi...think +ve..

walau berat xnaik banyak,badan tetap semangat..hihi..
sedap kalau gomol...
Jalan jalan kat Tasik UTM

Fayyadh,ni la tempat Bonda study..:)

Fayyadh dengan ayah :)
Fayyadh pandai bawak diri..jarang sgt nangis..kadang2 dia garu2 kepala or muka sampai berdarah pun senyap aje..bagus2 mmg bagu bila baby jarang nangis.tapi bahaya gak sbb kt sendiri xtau die sakit ke,kembung ke,kena gigit binatang ke..

xpe2,Bonda jaga Fayyadh baik2 ok.. :D

Raya dengan baby :)

Alhamdulillah,tahun ni dapat beraya dengan baby baru...last year beraya as a wife aje..hehe
Tahun ni turn belah suami.nun jauh di kamunting,Perak..
Perjalanan yg sangattttttt jauh dari JB-Kamunting...biasanya amik masa 5-6 jam..tapi sbb jem,kitorg decide lalu jln dlm yg mkn masa 9 jam lepas tolak lepak2 rumah makcik sedara kat teluk intan..
Nasib baik Fayyadh well behave..Seronok bawak dia jalan jauh..Takut jugak if dia demam or xsedap bdn.yela,dgn panas cuaca kat luar lagi, plus jauh perjalanan..Tapi nasib baik dia sihat walafiat,alhamdulillah..Raya kat Perak tahun ni, mmg asyik berjalan aje sbb suami nak kenalkan baby kat sedara mara..mmg sakan la fayyadh dpt Duit raya..Alhamdulillah, boleh simpan dlm Tabung Haji..oh ye,Fayyadh dah ada akaun Tabung Haji tau..





Pastu raya ke 4 ktorg dah balik Muar dah..turn beraya rumah Sue plak..seronokkkk sgt even berkumpul raya ke 4...tapi kesian my twin xde sama2 sbb raya ni, adik ipar dia kawen..so, kena stay lama la kat umah mak mertua...



Fayyadh,Bonda sayang sgt kat awak!! Muahh!!!