PhD thesis submission

InsyaAllah, if tak ada aral melintang, rancangannya :


  • nak submit thesis end of this October.


Image result for phd thesis viva
  • Dan kalau dipermudahkan Allah, akan viva dalam bulan 12..



Image result for finish


  • Target PhD convocation in April 2016..


Allahumma yassir wala tu'assir.Rabbi tammim bi'khair
Ya Allah,make it easy and do not make it difficult. Ya Allah make it end well. Ameen

Sepanjang jadi phD student, seorang anak,  isteri dan Bonda kepada seorang anak, banyak cabaran,dugaan,pengorbanan yg terpaksa aku lakukan..
Jarang aku story pasal study kat blog ni..
InsyaAllah nnti bila ada masa terluang, boleh la share pengalaman jd postgraduate student..

Husband's team building + Family Day aka our 3rd anniversary

Our Family Photo @Lotus Desaru Beach Resort


Hari tu 20-21 hb September, husband ada team building and family day kat Lotus Desaru Beach Resort..Eksited sebab 1st time dtg desaru..Duk JB dah lama pun kitaorg ak pernah sampai Desaru..hihi..Tqvm ST Microelecronics :)

Kitaorg gerak dari Muar kul 10.30 pg sebab jangkaannya nak smpai dalam 2.30ptg..bila smpai u, eksited la sbb punye la besar hotel ni...Actually, holiday ni agak kurang best sbb Fayyadh demam..dari JUmaat smpai la Ahad (20hb tu) dia demam tak kebah2..asyik la 38C.. tp dia maintain je happy lompat2..ape dia kisah..mak ayah dia je risau terlebih..haha

Dah sampai :)

My life update: 14 September 2015

It is 1.05am..
Aku still bz buat correction thesis ni..Lama tak update blog cite pasal life..hihi..OKey, entry ni, pasal my current life..

Fayyadh
Now, Fayyadh dah 1 tahun 4 bulan..Very active, bijak, cepat sangat belajar & imitate benda sekeliling dia...Sill BF (Alhamdulillah) but tak mahu lansung botol..wuwuwu..Makan banyak...tapi badan mantain slim tapi berattt (maybe berat tulang and daging kot,haha)

Bajet model letew..hihi :p

Fayyadh with his new Tricycle :)

Study

Anak gemuk, berisi

I'm jus curious wih someone yg asyik nak anak gemok, gemok, gemok..
Musykil betul..
padahal aku nampak anak tu dah cukup berisi, sihat, tegap..
GEMOK tapi lembik buat ape...badan lembik air

SUh sumbat susu FM padahal budak tu tak hingin lansung..
DF lagi die suke..
Bagus ape susu ibu ni...Anak sihat, badan tegap, otak cergas and bijak..

Haih!~
Stress nye xtau la nak ckp...

Fayyadh turns 1 year old

Image result for 1 years old number cartoon
Rasanya mcm baru semalam aku lahirkan Fayyadh..
Teringat2 lagi waktu kena stay kat hospital almost a week sebab Fayyadh jaundis..
Rasa mcm baru lagi Fayyadh boleh meniarap, merangkak, bising2 mulut, berdiri..

Life must go on...
Akan Bonda didik Fayyadh menjadi anak yang soleh...
InsyaAllah..

Celebrate birthday Fayyadh only with a slice of cake @Secret recipe...
Sebabkan hari tu birthday boy dah setahun, slow2 bagi dia rasa manis and creamy dari kek..

Ni la kek Fayyadh :)