PhD viva voce day :)

Alhamdulillah, akhirnya setelah tunggu almost 3 bulan, akhirnya dapat jugak tarikh viva which was on 25th of January 2016..

Pengalaman yang paling berharga dlm hidup sbb tak semua org dapat melalui pengalaman PhD viva which was totally different from any presentation..pheww~


Nnti aku share pengalaman on that day sebab sekarang tgh pulun siapkan correction thesis.Banyak sgt nak share..Sambil tu dapatla simpan memori ni untuk anak2 baca nanti :)

Pray for me..InsyaAllah, after dapat surat senat, aku akan lapor diri as a lecturer.amin.

Thesis Submission

Actually, mmg dah aim nak submit thesis for viva on 26 October 2015..Alang2 andik bongsu nak konvo, terus je la setelkan hal thesis submission yg leceh sbb masa tu la baru nak print, masa tu la baru nak spiral bind..

Tapi Alhamdulillah sebab Allah mempermudahkan urusan penghantaran thesis aku ke School of Graduate Studies.Submit 4 copies and all the documentations..


4 copies of thesis..


 Ni pulak keadaan bilik untuk thesis writing...berguling2 buat thesis and cari ilham dlm bilik ni la..hihi..
Temporary room for thesis writing

PhD thesis submission

InsyaAllah, if tak ada aral melintang, rancangannya :


  • nak submit thesis end of this October.


Image result for phd thesis viva
  • Dan kalau dipermudahkan Allah, akan viva dalam bulan 12..



Image result for finish


  • Target PhD convocation in April 2016..


Allahumma yassir wala tu'assir.Rabbi tammim bi'khair
Ya Allah,make it easy and do not make it difficult. Ya Allah make it end well. Ameen

Sepanjang jadi phD student, seorang anak,  isteri dan Bonda kepada seorang anak, banyak cabaran,dugaan,pengorbanan yg terpaksa aku lakukan..
Jarang aku story pasal study kat blog ni..
InsyaAllah nnti bila ada masa terluang, boleh la share pengalaman jd postgraduate student..

Husband's team building + Family Day aka our 3rd anniversary

Our Family Photo @Lotus Desaru Beach Resort


Hari tu 20-21 hb September, husband ada team building and family day kat Lotus Desaru Beach Resort..Eksited sebab 1st time dtg desaru..Duk JB dah lama pun kitaorg ak pernah sampai Desaru..hihi..Tqvm ST Microelecronics :)

Kitaorg gerak dari Muar kul 10.30 pg sebab jangkaannya nak smpai dalam 2.30ptg..bila smpai u, eksited la sbb punye la besar hotel ni...Actually, holiday ni agak kurang best sbb Fayyadh demam..dari JUmaat smpai la Ahad (20hb tu) dia demam tak kebah2..asyik la 38C.. tp dia maintain je happy lompat2..ape dia kisah..mak ayah dia je risau terlebih..haha

Dah sampai :)

My life update: 14 September 2015

It is 1.05am..
Aku still bz buat correction thesis ni..Lama tak update blog cite pasal life..hihi..OKey, entry ni, pasal my current life..

Fayyadh
Now, Fayyadh dah 1 tahun 4 bulan..Very active, bijak, cepat sangat belajar & imitate benda sekeliling dia...Sill BF (Alhamdulillah) but tak mahu lansung botol..wuwuwu..Makan banyak...tapi badan mantain slim tapi berattt (maybe berat tulang and daging kot,haha)

Bajet model letew..hihi :p

Fayyadh with his new Tricycle :)

Study